Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviestamppot met rooktofu

700 gr andijvie 2 kg aardappelen 2 dl (soja)melk of groentebouillon 100 gr boter Peper Zout Azijn 250 gr rooktofu 1 kleine fijngesneden ui Schil de aardappelen en kook ze gaar Stamp ze met de (soja)melk of bouillon en het vet fijn en breng op smaak ... bekijk recept »

Wienerschnitzel

4 kalfslapjes 100 gr boter 1 eiwit Paneermeel Peper 1 kg verse andijvie 50 gr boter 2 eierdooiers 1 lepel opgeklopte room 3 dl hete bechamelsaus 2 el gemalen kaas Wrijf het vlees in met peper, wentel het in lichtjes geklopt eiwit en paneermeel en ba... bekijk recept »

Andijviesalade met mango en kip

1 kleine krop andijvie 1 mango 2 el cashewnoten 350 g gerookte kipfilet 1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes. Snijd de andijviebladeren van de stronk, was ze en snijd ze in repen. 2. Meng de an... bekijk recept »

Andijviestamppot Met Spekjes, Geitenkaas En Honing-tijmjus

1,5 kilo kruimige aardappelen 1,5 dl warme melk 150 gram spekblokjes 80 gram boter 600 gram gesneden andijvie (of 1 stronk 800 gram) peper en zout 3 lente-uitjes 2 takjes tijm 1 zakje Knorr jus voor stamppot 0,5 eetlepel vloeibare honing 200 ... bekijk recept »

Achterhoekse stimpstamp met naegelholt en zure saus

1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken200 gram naegelholt, in plakjes50 gram boter150 milliliter hete melkgemalen nootmuskaat1 krop andijvie of 500 gram andijvie, in smalle reepjesVoor de zure saus:150 milliliter slasaus2 eetlepels grov... bekijk recept »

Biefstuk met rozemarijnsaus en knoflookandijvie

1 kg kruimige aardappels 4 teentjes knoflook 2 takjes rozemarijn 4 biefstukjes 5 el vloeibare margarine 1 Knorr Sausketeltje Intens 600 g gewassen, gesneden andijvie1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappels op in een la... bekijk recept »

Andijvierolletjes met gehakt

2 flinke kroppen andijvie 1 sjalotje 600 g gehakt peper en zout nootmuskaat 2 el peterselie, fijngehakt Solo Vloeibaar (om in te vetten) 5 dl gepureerde tomaten (passata) 0.5 tl gedroogde tijm 1 teentje knoflook, geperst 1 mespunt suiker 1 fli... bekijk recept »

Aspergesalade met gepocheerde kip

2 kipfilets (grote)1 bundel groene asperges1 bundel witte asperges1 bosje radijzen100 g andijvie40 g geraspte parmezaan500 ml kippenbouillon1 el dijonmosterd2 teentjes knoflook (geperst)2 el citroensap60 ml olijfolie1. Doe de kipfilets in een pot, gi... bekijk recept »

Andijvietaart met paprika

Voor 4 personen:1,5 ui1 rode paprika4 augurken1 krop andijvie (ca. 600 gr.)1 el boter3 eieren,1 dl roompeper1/2 bakje tuinkers40 gr. Parmezaanse kaas2 el bieslook1 blikje croissantdeegVerwarm de oven voor op 225 graden. Snipper 1 ui, snij de halve ui... bekijk recept »

Bacalhau A Bras E Endivia

600 gram bacalhau in grote stukken (tokomarkt)1200 gram diepvriespatat6 eieren2 uien6 tenen knoflook300 gram fijngesneden andijvieolijfoliezout en peper Breng de vis in een pannetje water, waarbij deze net onder staat, langzaam aan de kook. Zet het v... bekijk recept »

Pagina 36 van 52