Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviesalade met mandarijn

1 blik (300 ml) mandarijnen partjes 1 1/2 eetlepel(s) witte wijnazijn 2 theelepel(s) olijfolie 2 eetlepel(s) mosterd (Dijon) 1/4 theelepel(s) zout 1/4 theelepel(s) versgemalen zwarte peper 1/8 theelepel(s) knoflookpoeder 1 liter andijvie bladeren ges... bekijk recept »

Oranje kipsalade

1 bos worteltjes 75 gm peultjes 75 gm verse spinazie 150 gm gerookte kipfilet 50 ml volle yoghurt 2 eetlepel(s) mayonaise 1 eetlepel(s) grove mosterd 1 half bakje tuinkers 1 peper 1 zout Schrap de worteltjes en snijd ze in dunne reepjes of plakjes. H... bekijk recept »

Groene paprika stamppot

1 struik andijvie ¢f 1/2 chinese koo; l 1 groene paprika 700 gm aardappelen 1 deciliter melk 1/2 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel gemberpoeder 100 gm belegen kaas 40 gm cashewnoten 1 zout 1 peper naar smaak. Andijvie of chinese kool wassen en in... bekijk recept »

Andijviestamppot 2

1 kg aardappelen zout, peper 400 gr mager varkensvlees in blokjes 1 eetlepel olie 1 uitgeperst teentje knoflook 2 eetlepels tomatenpuree 500 gr gesneden andijvie 100 gr zure room Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ± 25 minute... bekijk recept »

Andijviestamppot 3

1 kg aardappelen zout 50 gr boter 250 gr shoarmareepjes 100 gr ongezouten cashewnoten 1 dl melk 800 gr gesneden andijvie (koeling) 1 theelepel djintan (potje aacute 25 gr, Conimex) pureestamper Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in kleine stukje... bekijk recept »

Andijviestamppot 5

1 kg aardappelen zout 50 gr boter 250 gr shoarmareepjes 100 gr ongezouten cashewnoten 1 dl melk 800 gr gesneden andijvie 1 theelepel djinten Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze in weinig water met zout in ± 20 ... bekijk recept »

Andijviestamppot met casselerrib-rolletjes

1 kg kruimige aardappelen 4 schijven ananas (uit blik) 8 dikke plakken casselerrib aacute plusmn 25 gr 3 eetlepels Franse mosterd 75 gr boter 2 dl melk 400 gr gesneden andijvie (400 gr) cocktailprikkers Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in vier... bekijk recept »

Boeren andijviestamppot

11/2 kg geschilde aardappelen 75 gr boter 1/8 liter Bulgaarse yoghurt zout, peper 250 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes 450 gr gesneden andijvie 200 gr ongekookte Casselerrib in plakken van 1 cm 50 gr gefruite gefruite uitjes (Conimex) Kook de aardap... bekijk recept »

Vegetarische andijviestamppot met een Indonesisch tintje

11/2 kg aardappelen versgemalen zout en peper plusmn 2 dl melk plusmn 2 eetlepels boter 1 theelepel sambal oelek 1-2 eetlepels gefruite uitjes 400 gr andijvie 2-3 eetlepels seroendeng 150 gr verse atjar tjampoer (toko) Kook de aardappelen met wat zou... bekijk recept »

Gevulde eieren

5 eieren (middelmaat)Voor de vulling 60 g boter Zout Peper 2 lepels koffiemelk Kerrie of Engelse sausVoor de garnering Kappertjes Peterselie (paprikapoeder) 2 tomaten 1/2 komkommer ± 100 g andijvie De eieren hard koken (10 min.), afkoelen, pe... bekijk recept »

Pagina 41 van 52