Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviestamppot varkensvlees

1 kg aardappelen Zout Peper 400 gr mager varkensvlees in blokjes 1 eetlepel olie 1 uitgeperst teentje knoflook 2 eetlepels tomatenpuree 500 gr gesneden andijvie 100 gr zure room Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ± 25 minute... bekijk recept »

Boeren andijviestamppot

1 1/2 kg geschilde aardappelen 75 gr boter 1/8 liter Bulgaarse yoghurt Zout Peper 250 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes 450 gr gesneden andijvie 200 gr ongekookte Casselerrib in plakken van 1 cm 50 gr gefruite Gefruite uitjes (Conimex) Kook de aarda... bekijk recept »

Indiaas stamppotje met Quornstukjes

Een stukje kokos van ± 1/4 kokosnoot 1 1/2 eetlepel olie 350 gr Quornstukjes 2 theelepels garam masala Peper Zout 50 gr gezouten cashewnoten 1 dl Griekse yoghurt op kamertemperatuur 4 dl melk 1 zakje aardappelpureepoeder (uit een pakje met 2 z... bekijk recept »

Eendeborst Met Rode Portsaus

Ingredienten (voor 4 personen): 4 schoongemaakte eendenborsten met de huid er nog aan (vetrandje) Lekker "slobber" portje (2 glaasjes) Potje gevogelte fond (sterke bouillon) 2 dl 1,2kg rozeval aardappeltjes 2 struiken andijvie 250 gr gesneden ontbijt... bekijk recept »

Indische Salade

1 pak gele rijst 1 blik kokosmelk stukje sereh, djeroek poeroet-of laurierblaadjes 4 eieren 100 gram peultjes stuk komkommer 1/2 rode paprika 250 gram andijvie 50 gram tauge pindakaas ketjap appelstroop sambal koriander 75 gram pindas Houd 1/2 dl kok... bekijk recept »

Quinoasalade met Thais rundvlees

150 g quinoa olijfolie200 g sluimererwten1 zakje sojascheuten2 lente-uitjes, fijngesnipperd ½ rode paprika, gesnipperd ½ stoofandijvie, gesnipperd500 g rundfilet1 handvol walnoten, gehakt zout, peper Voor de vinaigrette:4 El vissaus2 teentjes knofloo... bekijk recept »

Groene pilav van quinoa

250 g quinoa 1 groentebouillonblokje 1 el olijfolie ½ tl chilipepervlokken 1 tl gemalen zwarte peper 150 g ui 2 tl komijnpoeder 2 middelgrote courgettes 1 rode of gele paprika 2 handen verse andijvie 25 g gojibessen 100 g sesamzaadje... bekijk recept »

Lentestamppot met zoete aardappels

1200 g zoete aardappels 2 teentjes knoflook 40 g roomboter 1 el kerriepoeder 500 g gesneden andijvie 100 ml amandelmelk of water 4 rundertartaartjes olijfolie1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. 2. Breng in een ruime pan water aan ... bekijk recept »

Aardappel-andijvieschotel

1 kg kruimige aardappels 50 gr boter, in blokjes 250 gr magere spekreepjes 2 rode uien, in halve ringen 500 gr andijvie, gesneden paneermeel1. - schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min gaar, giet af en vang het kookvocht op2. - ... bekijk recept »

Andijvierolletjes

3 kroppen jonge andijvie 12 plakjes ontbijtspek 0.5 l Knorr Finesse Bouillon Groenten 1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stronkje van de andijvie. Neem alleen de mooie bladeren (van het hart kun je ee... bekijk recept »

Pagina 42 van 52