Recepten met aubergine

1000 recepten met aubergine

Aubergine

Aubergine Aubergines hebben niet zoveel smaak, maar tijdens de bereiding van deze groente komt hun geur vrij en is dan heerlijk. Snijd de steel van de aubergines en goed wassen, schillen is niet nodig! Snijd de aubergine in plakken of halveer en laat uitlekken in een vergiet of op keukenpapier, bestrooi met zout, dit is nodig om de aubergine van de bittere sappen te ontdoen. Daarna afspoelen onder de kraan, om deze manier neemt de aubergine tijdens het bakken minder vet op! + lees meer

Couscous met zuiderse groenten

250 g couscous van tarwe 100 g gekookte kikkererwten 200 g seitan 3 gehakte uien 1 rode en 1 groene paprika 2 courgettes 1 aubergine 2 tomaten 2 wortelen 4 takjes peterselie 3 gehakte knoflookteentjes peper curry komijn laurier tijm olijfolie tamari ... bekijk recept »

Auberginerolletjes met hazelnotentapenade

1 dikke grote aubergine50 gr hazelnoten100 gr zachte geitenkaas1 lente ui in ringetjes gesneden1 eetlepel geraspte citroenschiltamari of shoyu en versgemalen zwarte peperolijfolie met klontje roomboter om te bakken 50 gr zwarte olijven (ontpit)ca. 3 ... bekijk recept »

Frans gerecht in de Tajine

250g aubergine, 250g courgette, 500g vleestomaten, 2 paprika?s, 4 uien, 3 teentjes knoflook, 15 blaadjes basilicum, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper, naar smaak: room, geraspte Parmezaanse Kaas, zwarte olijven.- Snijdt de aubergine in niet te du... bekijk recept »

Frans gerecht in de Tajine

voor 4 personen: 250 gr. aubergine, 250 gr. courgette, 500 gr. vleestomaten, 2 paprika's, 4 uien, 3 teentjes knoflook, 15 blaadjes basilicum, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, naar smaak room, geraspte Parmezaanse kaas, zwarte olijvenSnij de a... bekijk recept »

Franse tajine

voor 4 personen: 250 gr. aubergine, 250 gr. courgette, 500 gr. vleestomaten, 2 paprika's, 4 uien, 3 teentjes knoflook, 15 blaadjes basilicum, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, naar smaak: room, geraspte Parmezaanse kaas, zwarte olijven.Snijdt de ... bekijk recept »

Kalkoendij in Italiaanse saus

Voor 4 personen: 500 gr. Vlees van kalkoendijen in stukjes, zout, peper, 3 eetl. olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook of sap, 2 vleestomaten, 1 stengel bleekselderij, 1 aubergine, 1 dl. Italiaanse rode wijn, 1/2 eetl. Italiaanse keukenkruiden, allesbind... bekijk recept »

Provençaals stoofpotje van kip

1 grote braadkip in stukken gesneden1 kleine courgette1 kleine aubergine2 gesnipperde uien3 stevige tomaten1/2 l bouillon proven?aals kruidenbouquet (knorr)2 el bloem5 el oliepeper en zout- Snij de courgetten en de aubergine in lange platte slierten ... bekijk recept »

Ratatouille

voor 4 personen: 2 courgette 1 aubergine 1 kg tomaten 3 ajuinen 1 rode paprika 1 groene paprika 1 el verse tijm 2 blaadjes laurier 1 el rozemarijn peper en zout 2 el olijfolie 3 tenen knoflookSchil courgettes en aubergine en snij in blokjes. Laat bru... bekijk recept »

Roerbakgroenten

Voor 4 personen: 1 kleine aubergine 1 kleine courgette 2 tomaten 1 bakje champignons 75 g Becel Voor koken, (roer)bakken en braden zout, peperMaak de groenten schoon. Snijd de aubergine en courgette in reepjes, de tomaten in partjes, de champignons i... bekijk recept »

Turks brood gevuld met geroosterde groenten

Voor 4 personen: 1 aubergine 1 courgette 1 gele paprika 1 rode ui 3 tomaten 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden 2 eetlepels olijfolie zout peper 1 Turks brood of Marokkaanse pide 100 g chorizo 100 g jongbelegen kaas 50 g zwarte olijvenSnijd 1 aubergi... bekijk recept »

Pagina 97 van 100