Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Rodekool met rozijnen

500 g rodekool 25 g bieslook 4 el mayonaise 2 el balsamicoazijn 75 g rozijnen1. Snijd de rodekool in stukken en schaaf in de keukenmachine in dunne reepjes. Doe in een kom. Snijd de bieslook fijn. 2. Meng de mayonaise met de azijn tot dressin... bekijk recept »

Visburger met komkommer-yoghurtsaus

½ komkommer 2 el bieslook 6 el mayonaise met yoghurt 2 el olijfolie 4 gepaneerde kabeljauwburgers (koelvers) 4 zachte bruine bolletjes1. Schaaf de helft van de komkommer in de lengte in linten. Snijd de andere helft in kleine blok... bekijk recept »

Zalmdip

1 blikje zalmrillettes (zalmpaté, 125 g) 1 bekertje zure room (125 ml) 1 eetlepel kappertjes ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 4 stengels bleekselderij 1 struikje witlof 20 melbatoastjes sesam (pak a 100 g)1. Zalmpa... bekijk recept »

Cupcakes met spek en bieslook

1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) 125 g boter (op kamertemperatuur) 3 eieren 225 g zelfrijzend bakmeel 5 el volle melk 1 bakje bieslook ((20 g), fijngesneden) 2 bakjes zuivelspread (a 185 g) 5 el bietensap (... bekijk recept »

Zalmstukjes met zeezoutboter en bieslook

3 el olijfolie 200 g groenten en krieltjes (gourmetschotel) 3 schalen zalmstukjes (à 120 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 vlokje zeezoutboter (bakje 100 g) 1 el bieslook (bakje 20 g)1. Verhit een beetje olijfolie in een gourmetpannetje ... bekijk recept »

Canapés met rookvlees

6 sneetjes wit-casinobrood 25 g walnoten 100 ml crème fraîche 1 theelepel vloeibare (honing) 20 g verse bieslook 6 plakjes runderrookvlees 1. Korstjes van brood snijden. Walnoten in keukenmachine zeer fijn malen. Crème fraîche en hon... bekijk recept »

American pancake burgers

0.5 bos bieslook 100 g gerookte zalm 400 ml karnemelk 250 g bloem 4 tl bakpoeder 3  eieren olijfolie om in te bakken 1 krop triosla American pancakes Snijd de bieslook fijn.Snijd de gerookte zalm fijn.Meng in een k... bekijk recept »

Tomaten met grijze garnaalkes

8 Tasty Tom tomaten 100 g Hollandse garnalen 2 eetlepels mayonaise ⅓ zakje verse bieslook (a 25 g fijngeknipt)1. Aan bovenkant kapje van tomaten afsnijden. Tomaten met theelepel uithollen, binnenkant met zout en peper bestrooien. Gar... bekijk recept »

Boerenomelet met gebakken krieltjes

60 g boter of margarine 1 duopak krieltjes (700 g) 1 zak krulslamelange (100 g) 1 doos eieren (vrije uitloop (6 stuks)) 1 bakje verse bieslook ((25 g), fijngeknipt) 100 ml melk 1 zak Hollandse wokgroente (400 g)1.... bekijk recept »

Gemarineerde garnalen

250 g zoutwatergarnalen (zak à 500 g, diepvries) 4 el bieslook 5 el olijfolie 2 tenen knoflook1. Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten. 2. Snijd de bieslook fijn. Doe de garnalen ... bekijk recept »

Pagina 1 van 100