Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Donder en hete bliksem

4 el bloemenhoning (pot a 450 g) 2 tl Franse mosterd 2 pakjes dikke plakken schouderham (a 2 plakken) 2 goudreinetten (appels) 1 pak aardappelpuree voor stamppot (extra grof, a 2 zakjes) 1 pot appelcompote met stukjes ap... bekijk recept »

Artisjokdip

2 el mayonaise 200 g artisjokharten (blik 400 g) ½ teen knoflook 25 g Pecorino Romano 12½ g bieslook (bakje 25 g)1. Snijd de bieslook fijn. Pureer de kaas, de helft van de bieslook, knoflook, artisjokharten, mayonaise en p... bekijk recept »

Kidneybonensalade met gevulde portobello's

1 blikje maïskorrels (crispy (150 g)) 1 teen knoflook 2 eieren 100 g Goudse kaas (belegen rasp (zak a 300 g)) 2 schaaltjes portobello champignons (a 2 stuks) 2 blikjes kidneybonen (a 400 g) 800 g tomaten 2 avocado's&... bekijk recept »

Vegaburger

4 meergranen pistolets (AH Liefde & Passie) ½ komkommer 1 el arachideolie 4 vegetarische hamburgers 12½ g bieslook (bakje 25 g) 200 g hüttenkäse (bakje 200 g) 1 el mayonaise1. Bak de meergranen pistolets volgens d... bekijk recept »

Pitaburger met avocado & mais-paprikasalade

1 zak puntpaprikamix 12½ g bieslook 125 g romaatjes 300 g salsa mild 300 g maiskorrels 2 el olijfolie frisse citroen 4 magere grillburgers 4 pitabroodjes 1 eetrijpe avocado1. Snijd de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de za... bekijk recept »

Ricotta met kruiden

0,5 boeketje bladpeterselie 0,5 bosje bieslook 4 takjes dragon 50 g gezouten boter 2 snuifjes kaneelpoeder 2 teentjes knoflook 150 g ricotta 1 eetlepel sherry-azijn zwarte peper uit de molen1. Snij de bieslook fijn. Doe de takjes bladpeterselie en dr... bekijk recept »

Verse kruidenbroodjes

4 witte voorgebakken pistolets 3 el zonnebloempitten 1 zakje verse bieslook 1 bakje tuinkers 1 bakje verse roomkaas 4 el volle kwark 2 tl limoensap1. Bak de pistolets knapperig en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pist... bekijk recept »

Gevulde forel met venkel

1 kleine venkelknol 1 sinaasappel 1 zakje verse bieslook (25 g) (zee)zout versgemalen peper 50 g verse roomkaas met kruiden 2 forellen ½ visbouillontablet 1 dl koksroom (pakje à 2 dl)1. Venkel schoonmaken, enkele takjes... bekijk recept »

Gehaktbal met garnalen

1 sneetje witbrood 100 ml halfvolle melk 500 g gehakt (half-om-half) 1 ei (losgeklopt) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesneden) 1 bakje Hollandse garnalen (100 g) 50 g boter1. Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit... bekijk recept »

Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus

2 el whisky (slijter) 3 el mayonaise 1 el ketchup 1 tl tabasco (flesje 57 ml) 250 g cherrytomaten (bakje) 250 g rivierkreeftjes (bakje à 125 g) 2 el bieslook 40 g pittige rucola (zakje 40 g)1. Meng voor de saus ... bekijk recept »

Pagina 4 van 100