1000 recepten met bieslook
1 courgette olijfolie ½ bakje zuivelspread (bieslook light (a 150 g)) 3 el verse bieslook (fijngesneden)1. Snijd de courgette in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Bestrijk deze met een dun laagje olijfolie en bestrooi met pe... bekijk recept »
½ kg aardappels (vastkokend) 3 stengels bleekselderij 1 beker zure room (125 ml) ½ citroen (geperst) 2 sjalotjes (gesnipperd) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesnipperd)1. Boen de aardappelen schoon en snijd... bekijk recept »
1½ kg kruimige aardappels zout 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 2 zakken veldsla (à 75 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) (versgemalen) peper nootmuskaat 1 ba... bekijk recept »
2 struikjes witlof 50 g roquefort (kaas) 1/2 bakje Hollandse garnalen (a 100 g) 1/3 zakje verse bieslook (a 25 g)1. Haal alle witlofblaadjes los van de stronk. Verbrokkel de kaas en verdeel deze over de blaadjes. Leg op de kaas e... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappelen 1 sjalot 1 el verse bieslook 1 el verse peterselie 1 el verse tijm 2 el mayonaise 150 ml Griekse yoghurt1. Snijd de aardappelen in plakken van ca. 1/2 cm en kook in 12-15 min. gaar. Snipper de sjalot. Snijd de... bekijk recept »
8 sneden witbrood (ontkorst) 100 g amandelen (gepeld) 5 eetlepels boter (gesmolten) 400 g tuinerwten (vers) 2 bekertjes crème fraîche (light (a 125 ml)) 6 blaadjes witte gelatine 1 bakje Hollandse garnalen (1... bekijk recept »
150 g groene tapenade 10 cl olijfolie 4 porties kabeljauwhaasje 4 tomaten 800 g puree met bieslook “Wout Bru” 1 handvol basilicumblaadjes 2 cl wijnazijn peper en zout1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Smeer een ovenschaal in met olijfolie e... bekijk recept »
360 g artisjokbodems (bokaal, nettogewicht uitgelekt) 3 eetlepels bieslook, gesnipperd bieslook voor de afwerking 0,5 citroen (het sap) 200 g grijze garnalen 3 eetlepels lente-uitjes, fijngesnipperd 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze 2 eetlep... bekijk recept »
1½ kilo kruimige aardappels zout 600 g panklare spitskool 1 ui 500 g salami (stuk) 4 tomaten 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 eetlepel olijfolie 1 dl melk (versgemalen) peper1. Aardappels schillen, in stukken snijden e... bekijk recept »
400 g kruimige aardappels 400 g zuurkool 1 blaadje laurier 300 g speklappen olijfolie om in te bakken 200 g pitloze blauwe druiven 1 el honing 1 bosje bieslook Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Breng... bekijk recept »