Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Hapje van maatjes en komkommer in een glaasje

2 of 3 radijzen 6 bieslooksprietjes 2 eetlepels fijngehakte bieslook 5 cm komkommers 1,5 maatjes peper 120 g verse kaas in schaaltje1. Meng de verse kaas met wat bieslook en peper. Verdeel het mengsel in 6 en doe het onderin de glaasjes. 2. Schil de... bekijk recept »

Terrine van ham en bokbier

9 blaadjes witte gelatine 1½ dl vleesfond (pot à 380 ml AH) 2 dl bokbier zout 1 rode peper 1 zakje verse bieslook 8 plakjes jambon dArdennes (ham ca. 75 g) 4 plakjes gebraden beenham (ca. 100 g) 1 zak slamelange&nb... bekijk recept »

Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus

1 zak aardappels (tafel (800 g)) 2 struiken bleekselderij 1 zakje verse bieslook (15 g) 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels kruidenmix (Provencaals (8 g)) 1 schaaltje kalkoenfilet à la minute (ca. 350 g) 1 zakje vleesjus... bekijk recept »

Venkel met kappertjes, rivierkreeft en grapefruit

2 venkelknollen 2 el olijfolie 1 grapefruit 100 g kappertjes 25 g bieslook (bakje) 100 g rivierkreeftjes (koelvers)1. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer, verwijder de harde kern en snijd i... bekijk recept »

Hollandse garnalencocktail

1½ el whisky 2 el mayonaise 1 el ketchup 2 el roomkaas 1 tl tabasco red peppersauce 312 g mandarijnpartjes (blik, op lichte siroop) 12½ g bieslook 100 g ijsbergsla 250 g Hollandse garnalen1. Doe de whisky, mayonaise, ke... bekijk recept »

Gevulde tomaat met haring in roomsaus

1 ui 1 pot haring in milde roomsaus (310 g) 8 trostomaten 4 blaadjes kropsla ½ zakje verse bieslook (a 25 g)1. Ui pellen en snipperen. In kom ui door haring scheppen. Met zout en peper op smaak brengen. Tomaten wassen, kapjes e... bekijk recept »

Zalmquiche

5 plakjes bladerdeeg 1 ui 15 g bieslook (bakje 25 g) 250 g zalmfilet, ontdooid 2 el olijfolie 450 g tuinerwten (diepvries) 4 eieren 250 g Griekse yoghurt (beker à 500 g) 100 g gemalen jonge kaas (zakje 175 g)1. Ont... bekijk recept »

Garnalentaartje

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries pak à 450 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 1 ei (M) 100 ml crème fraîche (bekertje à 125 ml) 50 g gemalen jonge kaas (zakje à 150 g) 1 bakje roze garnalen (125 g) bo... bekijk recept »

Lauwwarme aardappelmaaltijdsalade

75 g magere spekreepjes 400 g ratatouille-groentemix 300 g kipfilets fumé 100 g honing-mosterddressing 450 g mini krieltjes 10 sprietjes bieslook1. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Laat op een keukenpapier uitlekken. Bre... bekijk recept »

Bieslook-gehaktballetjes in tomatensaus

350 g witte rijst 20 g bieslook 1 zakje gehaktkruiden 500 g mager rundergehakt 1 pot pastasaus 2 el vloeibare margarine 1 snufje zout 500 g snijbonen1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.  2. Meng het gehakt met d... bekijk recept »

Pagina 16 van 100