Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Frisse, crispy taco's

1 blikje zalm à 213 g 1  augurk 1 bosje bieslook 2 el mayonaise ZalmsaladeVerwijder het vel en de graat van de zalm.Snijd de augurk in blokjes en snijd de bieslook fijn.Meng de zalm met de mayonaise, bieslook en de augurk en breng... bekijk recept »

Tomatencouscous met komkommer en kruidige kip

250 g couscous 300 ml water 4 el arachideolie 150 g gesneden uien 500 g kipfilethaasjes 1 el el ras el hanout 250 g romaatjes 12½ g bieslook 150 g bruschetta tomaatsalade 300 g rauwkost komkommermix1. Doe de couscous in een kom... bekijk recept »

Champignonsoep met tartaarballetjes

1 ciabatta (afbakbrood) 1 zakje verse bieslook (25 g) 200 g rundertartaar 3 eetlepels zonnebloemolie 1 zak roerbakmix (champignon (400 g)) 200 g tuinbonen (diepvries, pak a 450 g) 1 pot bouillon met rundvlees (350... bekijk recept »

Tzatziki van radijs

2 bosjes radijs 1/2 bakje bieslook (a 25 g) 4 el Griekse yoghurt 1 teen knoflook (geperst) 1 el olijfolie extra vierge1. Snijd de radijsjes in vieren en doe ze in een schaal. Snijd de bieslook fijn, maar houd wat stengels achter voo... bekijk recept »

Gazpacho van kropsla, tuinerwten & bieslook

2 uien 25 g boter 1 kropsla 450 g tuinerwten (diepvries) 750 ml kraanwater 1½ kippenbouillontablet 25 g bieslook1. Snipper de uien. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien 3 min. Haal de bladeren van de kropsla. Was en d... bekijk recept »

Zalmkoekjes met vijfkleurengroente

500 g aardappels 400 g zalm uit blik 1 bosje bieslook 2  eieren olijfolie om in te bakken 100 ml Griekse yoghurt Zalmkoekjes met yoghurt-bieslookdipBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Schil en snijd de aar... bekijk recept »

Romige pasta met pittige roerbakstukjes

300 g verse pasta 3 eetlepels olijfolie met chilipeper 2 tenen knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 1 theelepel tijm 1 pakje vegetarische roerbakstukjes naturel (200 g) (versgemalen) peper 1 zakje verse bieslook (20 g) 1 z... bekijk recept »

Makreel-clubsandwich met frietjes

½ zak ovenfrites (diepvries, 1 kg) 1 pakje gerookte makreel (naturel (200 g)) 500 g tomaten 1 komkommer 1 zakje verse bieslook (25 g) 12 sneetjes witbrood 4 eetlepels aioli (potje a 140 g) 1 eetlepel azijn1. Ove... bekijk recept »

Groentekerstboom

200 g snoepkomkommers ¼ gele paprika 1 groene paprika 2 stengels bleekselderij 5 cherrytomaten aan de tak 3 el mayonaise 5 el yoghurt 3 el bieslook (fijngesneden)1. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in 4 lange parten. Verw... bekijk recept »

Omelet met bloedworst

400 g bakbloedworst (verpakt koelvitrine) 30 g boter of margarine 15 sprietjes bieslook 8 eieren 3 eetlepels slagroom zout (versgemalen) peper1. Worst in puntjes snijden. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag boter verhitten. Worst ... bekijk recept »

Pagina 18 van 100