Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Eendenborst met kruidensalade

verse koriander (fijngeknipt) verse basilicum (in reepjes) verse bieslook (in stukjes) olijfolie (geurige) limoensap plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje a 100 g) verse pesto (bijv. rode-peperpesto, bakje... bekijk recept »

Wraps met kipschnitzel, mais en rozijnen

1 el arachideolie 4 scharrelkipschnitzels 250 g cherrytomaten 12½ g bieslook (bakje à 25 g) 340 g mais 150 g peen julienne 50 g rozijnen 4 el milde yoghurt 8 wraps (volkoren)1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ... bekijk recept »

Tonijnsalade op avocado

2 eieren (M) 1 sjalotje ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 2 zakjes tuna with a twist (tonijn in olie alupack a 85 g) 2 eetlepels mayonaise 2 rijpe avocado's1. Eieren in 8 minuten hard koken en in koud water laten afkoelen. Sjal... bekijk recept »

Boerenaardappelsalade

800 g vastkokende aardappels 2  eieren 1  bloemkool 0.5 bosje bieslook 40 ml karnemelk 4 el halvanaise 1 el franse mosterd 1 el honing 1 bosje radijs 100 g belegen kaas (aan stuk) 200 g diepvries... bekijk recept »

Ham uit de oven met bieslooksaus

1 sinaasappel 1 Amerikaanse gemarineerde ham (ca. 500 g) 2 zakjes verse bieslook (a 25 g) 3 eetlepels pijnboompitten 2 dl crème fraîche 250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)1. Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen. Sinaasa... bekijk recept »

Hoorntjes met zalm en ricotta

8 krokante mini hoorntjes 3 eetl ricotta 1 citroen 50 gram gerookte zalm Bieslook Verse peperWas de citroen en rasp de schil. Meng de helft van de schil met de ricotta en breng op smaak met wat peper. Bekleed de binnenkant van de hoorntjes met de in ... bekijk recept »

Bloemkool-broccolicurry met kip

300 g couscous (zak a 1 kg) 2 zakken bloemkool-broccoli (a 350 g) 3 eetlepels olie 1 schaal kipfilet (in blokjes (ca. 360 g)) 1 1/2 eetlepel currypasta groen (potje a 225 g) 300 ml kokosmelk (blik a 400 ml) 10 g v... bekijk recept »

Gerookte makreelsalade met pitabrood

5 pitabroodjes 1 gerookte makreel 1 komkommer 250 g cherrytomaatjes 1 el zilveruitjes 1 bosje bieslook 1 grapefruit 1 avocado 200 g kikkererwten 3 el mayonaise broodrooster Rooster de pitabroodjes goudbruin in de broodrooster en snijd ze in pun... bekijk recept »

Tagliatelle met romige garnalensaus

2 courgettes 300 g tagliatelle (pasta) 1 cup verse roomkaas (250 g) 2 bakjes roze garnalen (à 125 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) zout en peper 4 eetlepels vinaigrette (sladressing)1. Courgettes wassen, schoonmak... bekijk recept »

Witlof met ham en kaassaus

800 g aardappelen 8 stronken witlof 13 g verse bieslook (zakje à 25 g) 200 ml room culinair light (pakje) 150 g gemalen belegen kaas 200 g achterham1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook in 20 min. beetgaar. Snijd de onderkan... bekijk recept »

Pagina 19 van 100