Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Zalm in kruidenmarinade

3 limoenen 6 eetlepels olijfolie zout versgemalen vierseizoenenpeper suiker 1 zakje verse dille (15 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 2 Schotse zalmhaasjes 1 bakje rucolasla (30 g)1. Limoenen uitpersen. In schaal ... bekijk recept »

Haringtartaartje

2 maatjesharingen (1 schaal a 3 stuks) 1 sjalotje (gesnipperd) 2 tl crème fraîche ½ tl citroensap stukje komkommer (van 5 cm) 12 roggebroodrondjes 6 sprietjes bieslook (zakje 25 g) 1. Verwijder de staart van de ... bekijk recept »

Quinoasalade met avocado en garnalen

150 g zwarte quinoa (zak 400 g, Smaakt, of gewone quinoa) 1 groentebouillontablet 300 ml kraanwater 250 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) ½ krop ijsbergsla 1 komkommer 13 g bieslook 15 g basilicum (alleen de blaadj... bekijk recept »

Vis met bieslook

1 citroen (schoongeboend) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesneden) 2 eierenm (gesplitst) 4 tilapiafilets ((zak 750 g, diepvries), ontdooid) 3 el olijfolie 2 el kappertjes ((potje 100 g), uitgelekt)1. Rasp de gele sch... bekijk recept »

Aardappelpuree met kerriesaucijs

25 g amandelschaafsel 4 kalfssaucijzen 2 tl kerriepoeder 2 el olijfolie 900 g aardappelpuree (koelvers) 25 g bieslook 600 g broccoli1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min... bekijk recept »

Couscous met slanke kaassaus

1 courgette 2 gele paprika's 2 vleestomaten 4 el olijfolie 300 g couscous 125 ml finesse voor koken 100 g geraspte kaas 25 g verse bieslook1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd in stukken. Vet de ovenschaal... bekijk recept »

Spaghetti al tartufo (Spaghetti met truffel)

4  grote vleestomaten 1 tl gedroogde oregano Gedroogde tomatenMondeer de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de tomaten op een bakplaat en bestrooi met een beetje zout, peper en oregano. Droog de tomaten cir... bekijk recept »

Tagliatelle met zalm

300 g tagliatelle 1 ui 2 el olijfolie 2 courgettes 200 ml room culinair (pakje) 25 g bieslook (bakje) 250 g zalmsnippers (bakje)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Snipper ondertussen de u... bekijk recept »

Torentje van tonijn en tomaat

3 bosuitjes 370 g tonijnstukjes in light mayonaise 1 vleestomaat 6 sprietjes bieslook 2 el zwarte olijven1. Snijd de bosuitjes in ringen. Meng met de tonijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Steek met een glas (Ø 8-10 cm) 8 rondj... bekijk recept »

Quiche met twee soorten zalm

6 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries) 25 g bieslook (bakje) 15 g dille (bakje) 1 citroen 175 g zalmfilet 100 g gerookte zalmfilet 2 eieren 125 g roomkaas bieslook 200 g crème fraîche1. Laat het d... bekijk recept »

Pagina 21 van 100