Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Gevulde eieren

4 eieren 1 el bieslook (bakje à 25 g) 1 tl mayonaise 1 el crème fraîche 1 tl dijonmosterd 3 druppels tabasco (flesje à 57 g) 1 tl paprikapoeder1. Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud ... bekijk recept »

Mini sandwich met rosbief

8 plakjes rosbief bieslook kruidenroomkaas vier boterhammenSnij de korstjes van de boterhammen af. Besmeer de boterhammen met kruiden roomkaas. Beleg elke boterham met twee plakjes rosbief. Strooi er wat bieslook overheen en eventueel nog wat pep... bekijk recept »

Stevige speltsandwich met bieslook-peterselieomelet

12½ g bieslook (bakje 25 g) ¼ peterselieplantje 6 eieren 4 el kraanwater 2 el rijstolie 8 sneetjes speltbrood 4 el pikante hummus1. Snijd de bieslook en peterselieblaadjes fijn. Klop de eieren los met de kruiden en het wate... bekijk recept »

Boerensandwich met kaassalade

100 g La Grande Hirondelle 8 sprietjes bieslook 25 g walnoten 3 el Griekse yoghurt 3 el walnootolie 4 sneetjes vloerbrood 1 zakje veldsla1. Snijd korstjes van kaas en snijd in kleine blokjes. Knip bieslook fijn. Hak walnoten grof. Roer in... bekijk recept »

Haringmousse op bietjessalade

2 gekookte rode bietjes (bakje a 500 g) 1 Granny Smith appel 1 eetlepel citroensap 1 zakje verse bieslook (30 g) 1 pakje licht-gerookte haringfilet (200 g) ½ bekertje slagroom (a 125 ml) 4 sneetjes roggebrood1. Bi... bekijk recept »

Bieslook-mayodip

500 g cocktailgarnalen ((diepvries), ontdooid en drooggedept) 6 el mayonaise (halfvol) 10 g bieslook (geknipt) mespuntje knoflookpuree (kruidengemak) peper1. Meng in een kommetje mayonaise met het bieslook en roer er naar ... bekijk recept »

Romige haring-pastasalade

300 g penne (pasta) 1 zak panklare broccoli (300 g) 1 pot haring in milde roomsaus (310 g) 1 zakje verse bieslook (25 g)1. Penne koken volgens gebruiksaanwijzing en afspoelen met koud water. Broccoli ca. 3 minuten koken en a... bekijk recept »

Paddenstoelenomelet

200 g paddenstoelenmelange 6 eieren 100 ml volle melk ½ tl zout 25 g boter 1 petit cereales (brood) 12½ g bieslook1. Snijd de grote paddenstoelen doormidden of in plakjes. 2. Klop de eieren los met de melk en het zout. Ver... bekijk recept »

Penne rigate met achterham en asperges

300 g penne rigate (pasta) 2 bundels groene asperges (a 500 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) 250 g achterham (ambachtelijke, deli-afdeling) 25 g boter 1 flesje kookroom (light (250 ml)) 50 g geraspte pittige kaas1... bekijk recept »

Warme spruitjessalade met ham

400 g spruitjes 30 g walnoten ½ zakje verse bieslook 3 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel azijn mespunt mosterd mespunt suiker zout peper 100 g hamreepjes1. Spruitjes schoonmaken. In pan met weinig water spruitjes in ca. 10 minut... bekijk recept »

Pagina 20 van 100