Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Parmaham met ricotta

½ zakje verse bieslook (a 25 g) 125 g ricotta (kaas) 100 g geraspte Grana Padano (kaas) mespunt cayennepeper 6 plakken Parmaham1. Houd van de bieslook 12 sprieten achter voor garnering en snijd de rest fijn. Schep met een vork de ri... bekijk recept »

Romige koude preisoep (vichyssoise)

3 preien 1 aardappel 1 sjalot 30 g boter 500 ml kippenbouillon van tablet 1 laurierblaadje 250 ml kookroom light 250 ml melk 3 el bieslook1. Smelt de boter op laag vuur. Was en snijd het wit van de preien. Schil de aardappel en snijd ... bekijk recept »

Gevulde tomaten

4 trostomaten 1 avocado ½ komkommer 100 g aspergetips 13 g bieslook (bakje à 25 g) 2 el mayonaise 2 druppels tabasco (flesje) 75 g veldsla (zak)1. Snijd een klein kapje mét kroontje van de tomaten en houd apart. Verw... bekijk recept »

Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip

2 el yoghurt 3 el mayonaise 2 tl mosterd ½ bakje bieslook ((a 25 g), fijngesneden) 1 bakje cherry tomaten (250 g)1. Meng de yoghurt, mayonaise en de mosterd in een kommetje. Meng de bieslook door de saus. Prik de tomaten aan ee... bekijk recept »

Minibroodjes met roerei en bieslook

6 eieren 1 bekertje slagroom (125 ml) 25 g boter ½ bakje bieslook ((a 25 g), fijngesneden) 8 luxe minibroodjes1. Klop de eieren met de slagroom met een garde los in een grote kom. Voeg peper en zout toe. Verwarm een koekenpan e... bekijk recept »

Garnalencocktail tomaten-bieslookroom

2 sinaasappels 300 g Hollandse garnalen 1 sjalot 1 el kappertjes 2 el tomatenketchup 2 tl mosterd 20 g bieslook 1 limoen 1 el hazelnoten 1 el gembersiroop 1 el olijfolie extra vierge 125 g crème fraîche 1 snufje zout 1 snufj... bekijk recept »

Gegratineerde witlof

6 witlof 1 el olie 100 g gorgonzola 2 el bieslook (bakje)1. Was de witlof. Snijd een dun plakje van de stronkjes en halveer de struikjes in de lengte. 2. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en leg de struikjes naast elkaar in de pan. St... bekijk recept »

Ravioli met kalkoen in citroensaus

2 teentjes knoflook 2 zakjes broccoli (en bloemkool (a 350 g)) 2 pakjes ravioli (pasta, a 250 g) 400 g kalkoenfilet 25 g boter 2 eetlepels olijfolie 5 eetlepels citroensap (flesje a 115 ml) 2 theelepels suiker 1 flesje ... bekijk recept »

Groene asperges met boerenham en oude kaas

4 eieren 1 dikke plak achterham (ca. 150 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 50 g roomboter 500 g groene asperges 100 g oude boerenkaas1. Eieren in 8 min. hardkoken, onder koud water afspoelen en pellen. Eieren in grove stukje... bekijk recept »

Torentje met kip-eisalade

8 sneetjes wit-casinobrood 1 eetlepel zachte boter of margarine ½ zakje veldsla (a 75 g) 1 bakje kip-eisalade (250 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g)1. Met glas van ca. 9 cm doorsnede uit brood 8 rondjes steken (rest ... bekijk recept »

Pagina 17 van 100