Recepten met bladselderij

383 recepten met bladselderij

Bladselderij

Bladselderij Bladselderij is een groene, bladgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Het is een familielid van bleekselderij en knolselderij, maar het wordt anders gebruikt. Bladselderij wordt gebruikt als kruid, terwijl bleekselderij en knolselderij als groente worden gebruikt.

Hamlapjes in wijn

75 g boter of vloeibaar bakproduct500 g magere hamlappenzoutversgemalen peper1 eetl. paprikapoeder100 g magere gerookte spekblokjes1 ui, in ringen1 winterwortel, geschrapt, in plakjes350 ml witte of rode wijn150 ml kookroom250 g champignons, eventuee... bekijk recept »

Hamlapjes in witbier

1 kleine komkommer1 kleine winterwortel, geraspt en in reepjes2 hamlappen van ca. 150 g per stukzoutversgemalen peper50 g boter1 eetl. bloem1 theel. kerriepoeder1 flesje witbier100 ml crème fraîche (Melkan)2 eetl. bladselderij, grof gesn... bekijk recept »

Krokante pangasius met Thaise groente

2 eetl. wok- of zonnebloemolie300 g wortel of 2 winterwortels, geschrapt, in smalle repen1 courgette, in smalle repen300 g rettich, geschrapt, in smalle repen1 eetl. currypasta2 eetl. citroensap100 ml kokosmelk (pakje of blikje)zoutversgemalen peper4... bekijk recept »

Pasta al uovo met spek

500 g pasta al uovo (eierpasta), koelverszout3 eetl. olijfolie250 g magere gerookte spekblokjes1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst4 (romano) tomaten zonder pitjes, in kleine blokjes1 eetl. honing1 kippenbouillonblokjeversgemalen peper2 eetl.... bekijk recept »

Vispotje uit de wok

400 g scholfilet, kabeljauwfilet, makreelfilet of koolvis, in brede repenzout en versgemalen peper2 eetl. citroensap4 eetl. olijfolie of arachideolie100 g ontbijtspek, in reepjes of magere spekblokjes1 zak Hollandse wokgroenten450 g voorgekookte krie... bekijk recept »

Boerengroentesoep

1 stuk(ken) Peper en zout2 el bladselderij (fijn gehakt)1 stuk(ken) PLUS ciabatta afbakbrood350 g boerensoepgroenten1 pak(je) Honig Boerengroentesoep1 bak(jes) kruidenboter150 g rundergehakt1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het gehakt met peper... bekijk recept »

Gremolata : Dé Smaakmaker uit de Italiaanse keuken

1 citroen rasp 15 gr peterselie 2 teen knoflook 1. Met slechts drie ingrediënten geef je elk gerecht een bom van smaak.2. Gremolata is simpelweg een mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook. Om het geheel iets smeuïger te maken wordt vaak ol... bekijk recept »

maaltijdsoep met rijst en pompoen

800 gr vruchtvlees van pompoen en 1 limoen 2 bakjes kruidenpasta voor groene curry(vind je in de betere zaken) 2 pakjes romige kokosmelk 200 gr basmatirijst 4 eetl gehakte blaadjes van selder1. Snijd de pompoen in kleine blokjes.2. Snijd de limoen in... bekijk recept »

varkenshaasje blackwell met wasabi

4 varkenshaasjes van elk ca. 130 g 10 g rapen 10 g knolselderij 30 g broccoli 60 gr bloemkool 10 g gedroogde tomaten, fijngesneden 25 gr fijngehakte bladselderij 20 g pickles 40 gr pickles voor de saus 10 gr wasabi 20 cl vloeibare room 20 gr ka... bekijk recept »

Chinese Gevulde Broodbolletjes, Ba Pao

Voor het brooddeeg: 10 g verse gist 1 tl suiker 200 g bloem zout Voor de vulling: 1 sjalotje 1 lente-uitje 1 el olie 2 teentjes knoflook 100 g varkensgehakt 2 el katjap manis 1 el fijngehakte bladselderij ? tl zout ? el suiker Maak intussen de vullin... bekijk recept »

Pagina 32 van 39