Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Aardappeltonijnschotel

½ struikje bleekselderij 800 g aardappels (vastkokend) 4 vleestomaten 2 blikjes tonijn in olie (` 185 g) 50 g groene olijven zonder pit 1 pot aardappel anders kruiden knoflook (390 ml Calvi) 1 eetlepel olie om in te vetten1... bekijk recept »

Mienestjes met kip en paksoi

3 eetlepels zonnebloemolie 1 paprika (geel, in reepjes gesneden) 3 stengels bleekselderij (in kleine stukjes) 250 g kipfilet (in blokjes) 1 cm gember (geschild en fijngesneden) 1 paksoi (gewassen en in reepjes gesne... bekijk recept »

Kipfilet gevuld met rivierkreeftjes

25 blaadjes verse spinazie (wilde) 1 stengel bleekselderij 4 kipfilets 100 g rivierkreeftjes 150 g rijst 75 g koude boter 380 ml visfond1. Dompel de spinazie in porties 1-2 sec. in kokend water met zout en spoel af met koud water. De... bekijk recept »

Tajine met aubergine

2 uien 3 stengels bleekselderij 3 aubergines 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 2 tl paprikapoeder 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemalen komijn (djinten) ½ groentebouillontablet 400 g tomatenblokjes (blik ) 2 el r... bekijk recept »

Ciabatta met rosbief

3 stengels bleekselderij 4 ciabattina's 3 eetlepels Dijonnaise 1 zak gemengde rocket slamelange (75 g) 300 g rosbief (vleeswaren)1. Bleekselderij schoonmaken en in stukken van 10 cm snijden. Stukken in dunne repen snijden. Ciabattin... bekijk recept »

Kikkererwten met chorizo en tomaat

1 struik bleekselderij 500 g tomaten 1 Spaanse chorizoworst (250 g) 2 uien 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie ½ eetlepel paprikapoeder 1 blik kikkererwten (400 g) 1 vleesbouillontablet ½ pain boulogne ... bekijk recept »

Rundvlees à la caponata Siciliana

2  uien 8 teentjes knoflook 1  winterwortel olijfolie 300 ml rode wijn 500 ml runderbouillon 500 g tomatenblokjes uit blik 1 kg runderriblappen 3 el bloem 2 el roomboter 4 takjes tijm 2 takjes r... bekijk recept »

Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

4 stengels bleekselderij (geschild) 300 g winterwortel (geschild) 75 g cashewnoten (lichtgezouten) 1 theelepel zwarte peperkorrels 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 3 eetlepels ... bekijk recept »

Marokkaanse couscous-ovenschotel

1 l water 1  runderbouillonblokje 1  citroen 1 el chilivlokken 400 g kikkererwten (pot) 8  gedroogde abrikozen 300 g couscous 60 g rozijnen 1  ui zonnebloemolie 300 g rundergehakt 1 el kaneelpoe... bekijk recept »

Cajun hash browns

2 flinke aardappels 1 ui 1 groene paprika 3 stengels bleekselderij 1 tl cajunkruiden 1 pittig worstje 3 eieren paar takjes peterselie 1 el bloem 1 teentje knoflook 1 ui 1 tj cajunkruiden 1 scheutje azijn 200 ml tomatenketchup 100 ml stroop ski... bekijk recept »

Pagina 31 van 100