1000 recepten met bleekselderij
1 eetlepel olijfolie extra vierge 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon (van tablet) 100 g gebroken sperziebonen (gehalveerd) 2 ... bekijk recept »
150 g winterpeen (geschild) 2 stengels bleekselderij 30 g boter 1 pakje Prosciutto di Parma ((vleeswaren 75 g), in reepjes) 400 g rundergehakt 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 50 ml rode wijn (vo... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 50 g boter 2 sjalotten (gesnipperd) 300 g risottorijst 1/2 flesje droge witte wijn (a 0.25 liter) 750 ml hete groentebouillon (van 1 tablet) 1 stukje Gorgonzola (48 (kaas, 200 g), in blokjes)1. S... bekijk recept »
250 g magere spekreepjes 800 g runderriblappen 4 el bloem 250 g winterpeen 5 stengels bleekselderij 600 g uien 375 ml tawny port 2 rundvleesbouillontabletten 600 ml kraanwater 1½ kg kruimige aardappelen 250 ml volle melk 75... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 1 komkommer 1 appel (bijv. Jazz) 2 tl grove mosterd 1 el rodewijnazijn 4 el extra vierge olijfolie1. Verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne b... bekijk recept »
300 g penne rigate 500 g gekookte bieten (schaal) 1 rode ui 4 stengels bleekselderij 110 g ongezouten walnoten 1 citroen 6 el olijfolie extra vierge 2 tl mosterd 2 tl vloeibare honing 75 g veldsla 175 g geitenkaas naturel 551... bekijk recept »
2 rode paprika's 2 el olijfolie 3 el boter 300 g spinazie 1 ui 1 stengel bleekselderij 1 teen knoflook 200 ml risottorijst 100 ml witte wijn 500 ml groentebouillon (van tablet) 50 g schapenkaas (bijv. pecorino)1. Verwarm de o... bekijk recept »
1 ui 1 winterpeen 3 stengels bleekselderij 40 g bladselderij 1½ kg kippenbout 1½ liter kraanwater 1 el zout 140 g boter 140 g bloem 12 pasteibakjes1. Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de st... bekijk recept »
2 peren 1 el citroensap 4 verse vijgen 6 stengels bleekselderij 2 struikjes witlof 125 ml slagroom 400 g roquefort (kaas) (verbrokkeld) 300 ml melk 2 el maizena 3 el rode port1. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuize... bekijk recept »
4 rode uien 6 el olijfolie 250 g winterpeen 4 tenen knoflook 3 stengels bleekselderij 250 g kastanjechampginons 40 g boter 1.2 kg rib-runderlappen (op kamertemperatuur) 8 g tijm (bakje à 15 g) 3 el bloem 300 ml Guinness&... bekijk recept »