Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Rijk gevulde erwtensoep

1 eetlepel olijfolie extra vierge 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon (van tablet) 100 g gebroken sperziebonen (gehalveerd) 2 ... bekijk recept »

Spaghetti bolognese

150 g winterpeen (geschild) 2 stengels bleekselderij 30 g boter 1 pakje Prosciutto di Parma ((vleeswaren 75 g), in reepjes) 400 g rundergehakt 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 50 ml rode wijn (vo... bekijk recept »

Selderijrisotto met gorgonzola

1 struik bleekselderij 50 g boter 2 sjalotten (gesnipperd) 300 g risottorijst 1/2 flesje droge witte wijn (a 0.25 liter) 750 ml hete groentebouillon (van 1 tablet) 1 stukje Gorgonzola (48 (kaas, 200 g), in blokjes)1. S... bekijk recept »

Runderstoof met ui en port

250 g magere spekreepjes 800 g runderriblappen 4 el bloem 250 g winterpeen 5 stengels bleekselderij 600 g uien 375 ml tawny port 2 rundvleesbouillontabletten 600 ml kraanwater 1½ kg kruimige aardappelen 250 ml volle melk 75... bekijk recept »

Bleekselderij met komkommer

1 struik bleekselderij 1 komkommer 1 appel (bijv. Jazz) 2 tl grove mosterd 1 el rodewijnazijn 4 el extra vierge olijfolie1. Verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne b... bekijk recept »

Pastasalade met bietjes

300 g penne rigate 500 g gekookte bieten (schaal) 1 rode ui 4 stengels bleekselderij 110 g ongezouten walnoten 1 citroen 6 el olijfolie extra vierge 2 tl mosterd 2 tl vloeibare honing 75 g veldsla 175 g geitenkaas naturel 551... bekijk recept »

Risotto met geroosterde paprika en spinazie

2 rode paprika's 2 el olijfolie 3 el boter 300 g spinazie 1 ui 1 stengel bleekselderij 1 teen knoflook 200 ml risottorijst 100 ml witte wijn 500 ml groentebouillon (van tablet) 50 g schapenkaas (bijv. pecorino)1. Verwarm de o... bekijk recept »

Pasteitjes met kipragout

1 ui 1 winterpeen 3 stengels bleekselderij 40 g bladselderij 1½ kg kippenbout 1½ liter kraanwater 1 el zout 140 g boter 140 g bloem 12 pasteibakjes1. Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de st... bekijk recept »

Fondue met roquefort en rode port

2 peren 1 el citroensap 4 verse vijgen 6 stengels bleekselderij 2 struikjes witlof 125 ml slagroom 400 g roquefort (kaas) (verbrokkeld) 300 ml melk 2 el maizena 3 el rode port1. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuize... bekijk recept »

Runderpie met Guinness

4 rode uien 6 el olijfolie 250 g winterpeen 4 tenen knoflook 3 stengels bleekselderij 250 g kastanjechampginons 40 g boter 1.2 kg rib-runderlappen (op kamertemperatuur) 8 g tijm (bakje à 15 g) 3 el bloem 300 ml Guinness&... bekijk recept »

Pagina 29 van 100