Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Gnocchi-ovenschotel met tomatensalade

500 g aardappelgnocchi 1  ui 2 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 70 g tomatenpuree 6 stengels bleekselderij 500 ml gezeefde tomaten 150 g zachte geitenkaas 100 g geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de ... bekijk recept »

Kaasfondue van Jiska

½ fles droge witte wijn (a 750 ml) 1 bakje verse roomkaas (bieslook 60 (125 g)) 1 pakje plakken kaas (Leerdammer, 200 g) 300 g extra belegen boerenkaas (geraspt) ½ doosje Zwitserse strooikaas (a 60 g) 2 el... bekijk recept »

Provençaalse pasta

300 g macaroni 1 ui 2 stengels bleekselderij 1 courgette 3 eetlepels olijfolie 1 schaaltje Provençaals gekruide runderreepjes (ca. 300 g) 1 blik gepelde tomaten (400 g) 50 g zwarte olijven1. Macaroni koken volgens gebruiksaanw... bekijk recept »

Simpele waldorfsalade

50 g walnoten 6 eetlepels mayonaise ½ limoen (geperst) ½ struik bleekselderij 2 friszure appels (met rode schil)1. In droge koekenpan walnoten kort roosteren. Op bord laten afkoelen en doormidden breken. In schaal mayonais... bekijk recept »

Rijstsalade met makreel

300 g zilvervliesrijst 350 g ambachtelijke makrelen 450 g tuinerwten (diepvries) 1 rode ui 3 stengels bleekselderij 15 g koriander 3 el mayonaise1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Sch... bekijk recept »

Beef en beer pie

2 tenen knoflook 2 rode uien 1 struik bleekselderij 400 g winterpeen 2 tl zout 700 g magere runderbraadlappen 3 el olijfolie 2 el bloem 2 takjes rozemarijn 600 ml bruin bier (flesje 300 ml) 150 g Cheddar Tophat 48 1 rol bla... bekijk recept »

Hazenpeper

1 grote ui 2 tenen knoflook 2 stengels bleekselderij 4 hazenachterbouten zout versgemalen peper 50 g boter of margarine 100 g spekreepjes 2½ dl rode wijn 1 pot wildfond (380 ml AH) 3 takjes tijm 2 laurierblaadjes 2 k... bekijk recept »

Winterwarme wortelsoep

350 ml Struik krachtbouillon kipfilet 2 winterwortels 2 uien 2 stengels bleekselderij 1,5 l water 1 snufje zout 1 snufje peper1. Breng de krachtbouillon met het water aan de kook. 2. Voeg de wortel, de ui en de bleekselderij toe en kook de boui... bekijk recept »

Adukibonenstoof met worstjes en aubergine

200 g adukibonen 1 aubergine 4 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 250 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 2 takjes rozemarijn 150 ml rode wijn 400 g tomatenblokjes 300 ml kraanwater 3 kippenbouillontabletten 1 laurierblaadje... bekijk recept »

Bladerdeegsandwich met peer en kaas

4 plakjes bladerdeeg (diepvries, pakje a 10 plakjes) 1 struik bleekselderij 4 grote uien 4 eetlepels zonnebloemolie 1 zakje peen julienne (150 g) oude kaas (Goudse (stuk 200 g)) ½ bakje dadels (zonder pit (bakje a... bekijk recept »

Pagina 28 van 100