Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Rijkgevulde salade niçoise

4 eieren 1 ui 100 g radijsjes 2 stengels bleekselderij 1 rode paprika 4 tomaten 15 g verse basilicum 50 g gemengde sla 1 teen knoflook 185 g tonijn in olie 100 g olijfolie extra vierge 3 el olijfolie extra vierge 1 el wijnazij... bekijk recept »

Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven

200 g gedroogde pruimen 500 ml volle rode wijn 6 stengels bleekselderij 4 konijnenbouten (op kamertemperatuur) 2 el bloem 5 el olie 2 laurierblaadjes 70 g tomatenpuree 300 ml hete kippenbouillon (van tablet) 20 g platte pe... bekijk recept »

Winterse vissoep met bleekselderij en saffraan

1 mespunt saffraandraadjes 1 dl witte wijn 2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 5 stengels bleekselderij in dunne schijfjes 250 g gemengde zeevruchten ontdooid 1 l visbouillon 125 ml slagroom 20 g bladpeterselieWeek de saffraandraadjes 15 min. in witte wij... bekijk recept »

Salade van bleekselderij, appel en macadamianoten

1 kleine struik bleekselderij 1 grote appel (geschild) ½ citroen 5 el mayonaise 75 g macadamianoten (grof gehakt)1. Verwijder de buitenste stengels van de bleekselderij. Pluk de gele blaadjes van de stengels uit het hart en leg... bekijk recept »

Tagliatelle met walnotensaus

1 struik bleekselderij 1/2 zak tagliatelle (groene en witte (a 500 g)) 2 tenen knoflook 1 bakje gepelde walnoten (ca. 100 g) 1 1/2 dl olijfolie 2 eetlepels azijn 1 zakje Grana Padano kaas ( (100 g), geraspt)1. Bleekselderij... bekijk recept »

Italiaanse bonensoep (ribollita)

1 stronk bleekselderij 4 el olijfolie 1 winterpeen ((250 g), in plakjes) 2 tenen knoflook (geperst) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 kippenbouillontabletten 1 pot witte bonen ((330 g), uitgelekt) 1 stokbrood1. Snijd d... bekijk recept »

Spaanse maaltijdsoep

3 stengels bleekselderij 1 winterwortel 250 g chorizoworst 2 el olijfolie 400 g tomatenblokjes 2 kippenbouillontabletten 720 g witte bonen in tomatensaus (pot à 360 g) 600 ml kraanwater 1 bruin stokbrood1. Snijd de bleekselderij ... bekijk recept »

Provençaalse Visstoof

2  uien 1  venkelknol 4 stengels bleekselderij 200 g haricots verts 1  prei olijfolie om in te bakken 2 tl provençaalse kruiden 800 g tomatenblokjes 100 g kabeljauwfilet 100 g zalmfilet 1 kg mosselen... bekijk recept »

Bio braadworst met frisse venkelsalade en krieltjes

1 kg krieltjes 3 el arachideolie 400 g braadworsten 1 stronk bleekselderij 1 venkelknol 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop 150 g veldsla 40 g blanke rozijnen 50 g romige dressing 15 g peterselie1. Was de krieltjes en halveer ze... bekijk recept »

Salsicce con lenticchie (Italiaanse linzenschotel)

300 g linzen 2 eetlepels olijfolie 100 g gerookte spekblokjes 1 grote ui (fijngesneden) 2 stengels bleekselderij (in stukjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 750 ml vleesbouillon 4 saucijsjes1. Spoel de linzen in een zeef a... bekijk recept »

Pagina 26 van 100