Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Eenpersoons waldorfsalade met kip

4 stengels bleekselderij 1 schaaltje gerookte kipfilet ((ca. 160 g), in plakjes) 1 kleine zoetzure appel ((bijv. elstar), in dunne schijfjes) 1 zakje walnoten ((50 g), grofgehakt) 3 el mayonaise1. Schil de stengels bleekselderi... bekijk recept »

Cocktail van tijgergarnalen met whisky

1 zak rauwe gepelde tijgergarnalen (diepvries, 500 g) 2 stengels bleekselderij (zeer fijn gesneden) ½ zak veldsla (a 15 g) 1 zakje rucolasla (30 g) 7 eetlepels olijfolie 4 eetlepels whisky (slijter) 1 theelep... bekijk recept »

Mara Grimms virgin bloody Mary (alcoholvrije groentecocktail)

½ citroen (schoongeboend) 180 ml tomatensap 3 tl worcestershiresauce 3 ijsklontjes 3 druppels tabasco 1 stengel bleekselderij1. Snijd 1 partje van de citroen en pers de rest van de vrucht uit. Doe 1 el per persoon van het citroens... bekijk recept »

Basisrecept kippenbouillon

1 winterpeen 1 prei ½ struik bleekselderij 2½ liter kraanwater 4 kippenpoten 7½ g tijm 2 laurierblaadjes 2 tl zout 15 g funghi porcini secchi 15 g funghi shiitake secchi 75 ml sherry px 75 ml kokend water1. Schil ... bekijk recept »

Couscouscaponata met aubergine

4 aubergines ½ el zout 1 ui 3 stengels bleekselderij 50 g kappertjes 280 g Groene olijven bella cerignola 6 el milde olijfolie 70 g tomatenpuree 400 g tomatenblokjes 3 el witte basterdsuiker 3 el blanke rozijnen 100 ml rode... bekijk recept »

Ribollita (dubbelgekookte soep)

150 g gedroogde witte bonen 1 grote ui 2 stengels bleekselderij 2 wortels 2 trostomaten 1 dl olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 1 zak savooiekool (400 g) 3 takjes tijm zout peper 6 sneden grof boerenbrood (bijv. pane fo... bekijk recept »

Gnocchi, ricotta en selderij

2 pakken gnocchi di patate (pasta, a 500 g) 1 struik bleekselderij 2 el olijfolie 1 bakje champignons ((250 g), in kwarten) 2 tenen knoflook (geperst) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)1. Kook de gnocchi volgens de aanw... bekijk recept »

Groentesoep met gehaktballetjes

300 g soepvlees 1½ liter koud water 2 tl zout 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm 3 stukjes foelie 2 zwarte peperkorrels 200 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 prei 2 takjes peterselie 1 beschuit 200 g rundergehakt 1 m... bekijk recept »

Risotto met garnalen

1 l water 1  kippenbouillon 1  sjalot 1 stengel bleekselderij olijfolie om in te bakken 300 g risottorijst 150 ml witte wijn 1  citroen 250 g roze garnalen 50 g geraspte Parmezaanse kaas 1 klontje bo... bekijk recept »

Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoot en peer

2 handperen 2 stengels bleekselderij 100 g gorgonzola ½ ciabatta con noci 3 el walnoten 2 el wittewijnazijn 4 el walnotenolie 100 g veldslamelange1. Verwarm oven voor op 200 °C. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd in s... bekijk recept »

Pagina 4 van 100