Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Italiaans-Amerikaanse lasagne

2 tenen knoflook 2 uien 250 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 100 g Parmezaanse kaas 75 g boter 800 g tomatenblokjes (blik 400 g) 50 g bloem 700 ml halfvolle melk 1 el gedroogde oregano 4 runderbraadworsten (schaal 5... bekijk recept »

Worstjes met witte bonen in tomatensaus

300 g meergranenrijst 100 g rozijnen 5 stengels bleekselderij olijfolie extra vierge RijstKook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.Voeg de rozijnen de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.Verwijder de harde draden van de bleekselde... bekijk recept »

Rijstsalade

200 g pandanrijst 150 g doperwten (diepvries) 1 rode paprika 2 stengels bleekselderij 2 bosuitjes 312 g mandarijnpartjes (blikje) 3 el yogonaise 1 tl kerriepoeder 3 takjes peterselie1. Kook de rijst in een pan met water en z... bekijk recept »

Harira met harissa

1 middelgrote ui 3 tenen knoflook 15 g verse platte peterselie 2 tl gemalen komijn 2 tl gemalen kurkuma (koenjit) 2 tl gemalen kaneel 2 tl harissa 2 el traditionele olijfolie 300 g rundergehakt 350 g AH Biologisch kikkererwten in po... bekijk recept »

Stap-voor-stap oma's soep met ballen

1 grote ui 750 g winterpeen (zak 1 kg) 2 preien 5 stengels bleekselderij 30 g boter 3 kippenbouillontabletten 1 sneetje witbrood 100 ml melk 300 g rundergehakt 1 tl kerriepoeder 2 el ketchup 150 g vermicelli 4 el verse peterselie plat, fijngesnedenSt... bekijk recept »

Couscous met caponata

300 g couscous 4  stengels bleekselderij 2  rode uien 2  aubergines olijfolie om in te bakken 5  trostomaten 80 ml rode wijnazijn 2 el suiker 65 g pijnboompitten 2 el groene olijven zonder pit 0.5 bo... bekijk recept »

Italiaanse tomatensoep

750 g romatomaten (bak) 250 g gerookte spekblokjes 3 stengels bleekselderij 2 rode paprika's 1 ui 1 teen knoflook 1 liter groentebouillon (van tablet) 2 ciabatta's1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten in parten. Leg d... bekijk recept »

Kippendij-citroenstoof met rijst

300 g meergranenrijst 1  ui 3 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 400 g kippendijen 0.5  winterpeen 2 stengels bleekselderij 1  citroen 2 takjes rozemarijn 2 takjes tijm 3 blaadjes laurier 15... bekijk recept »

Pikante makreelmousse

1 pakje gerookte makreel (200 g) 100 g verse roomkaas naturel (bijv. MonChou) 2 stengels bleekselderij ½ limoen 2 eetlepels sambal badjak 1 stokbrood 4 eetlepels olie1. Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in... bekijk recept »

Nacho Pescado

2  rode uien olijfolie om in te bakken 2 tl komijnpoeder 1 tl cayennepeper 2  rode paprika's 4 stengels bleekselderij 600 g kidneybonen 400 ml tomatenblokjes 400 g kabeljauwfilet 100 g nacho chips 10... bekijk recept »

Pagina 6 van 100