Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Jambalaya

Nodig voor vier personen 1 uigesnipperd 1 groene paprikain blokjes 2 stengels bleekselderijin stukjes (bakje rauwkost van bleekselderij en wortel kan ook) 3 lente-uitjesin ringetjes evt. peterselievers 200 gram kipfiletin stukjes 200 gram hami... bekijk recept »

Mecicaanse Bonensalade

4 eieren 1 blik kidneybonen 1/2 blikje maiskorrels 1 bakje kerstomaten 1 rode paprika 4 stengels bleekselderij 1 rode ui ijsbergsla 2 eetlepels gehakte koriander. Kook de eieren hard in 10 minuten. laat ze schrikken door er koud water over te... bekijk recept »

Gepofte Aardappels

-4 grote aardappelen (van ca. 200 gram) -50 gram hazelnoten -2 bosuitjes -2 stengels bleekselderij -8 eetlepels zure room -zout -versgemalen peper Boen de aardappelen onder stromend water schoon en dep ze droog.* Prik de schil hier en daar in m... bekijk recept »

Pikante Makreelmouse

Gerookte makreel, verse roomkaas naturel, bleekselderij limoen, sambal badjak, stokbrood olie Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken. Bleekselderij in smalle repen snijden en v... bekijk recept »

Zalmsalade

1 blik rode zalm van 440 gram 1 krop sla 2 hardgekookte eieren 1 gesnipperde ui 2 eetlepels fijngehakte augurk 1 citroen 2 eetlepels fijngehakte peterselie 3 stuks bleekselderij 6 eetlepels zure room 6 eetlepels mayonaise 1 eetlepel worcest... bekijk recept »

Spaghetti Bolognese

1 ui, 4 stengels bleekselderij, 1 bakje champignons, 3 eetlepels olijfolie, 1 schaaltje rundergehakt (ca. 500 g), 3 eetlepels Worcesterhire Sauce (fles ? 150 ml), 1 pakje sofritto tomatensaus (390 gGrand&prime Italia) Spaghetti koken volgens gebruiks... bekijk recept »

Kip-tonijn Cocktail

1 kipfilet2 1/2 dl kippebouillon (van een blokje)enkele stengels bleekselderij1 blikje tonijn1 eetlepel mayonaise2 eetlepels yoghurtpeperzoutblad van de selderijstengels Kook de kipfilet in de bouillon gaar in 10 minuten. Laat het vlees dan afkoelen ... bekijk recept »

Thaise Garnalensalade

1 rode peper 1 rode paprika 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 125 gr komkommer 50 gr cashewnoten 50 gr tauge 125 gr gekookte tijgergarnalen 4 eetl rijstazijn 2 theel sesamolie een stukje gemberwortel van ong. 2 cm klein bosje verse koriander ve... bekijk recept »

Mexicaanse Pastasalade Met Kip

250 gr pastaschelpjeszout0,5 l kippenbouillon250 gr kipfilet1 rode paprika2 stengels bleekselderij2 bosuitjes4 el mayonaise1 el citroensap300 gr maiskorrelschilipoederhalf bosje peterselie. Kook de pastaschelpjes in ca. 8 min beetgaar in ruim kokend ... bekijk recept »

Roergebakken Peultjes Met Ossenhaas

50 gram peultjes6 sjalotjes gepeld en gesnipperd375 gram ossenhaas2 stengels bleekselderij schoongemaakt en in plakjes2 á 3 el olijfolie1 á 2 el Thaise chilisaus2 teentjes knoflook2 el citroensapThaise vissaus naar smaak Hulpmiddelen een... bekijk recept »

Pagina 56 van 100