1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool 3 bosuien 300 g couscous 8 el olijfolie 300 g kipfilet 4 tomaten 15 g basilicum1. Breng een flinke laag water aan de kook in een pan waar de stoommand of de bolzeef precies op of in past. Gebruikt u een zeef, let dan op dat he... bekijk recept »
225 g basmatirijst (pak ` 400 g) 2 eetlepels yoghurt (mager) 100 g bloemkool 75 g sperziebonen 1 rode paprika 1 tomaat 2 rode pepers 75 g champignons 1 grote ui 3 teentjes knoflook 1 stuk verse gemberwortel (ca. 3 c... bekijk recept »
2 appels (bijv. Elstar) 200 g Kernhem (kaas) 400 g bloemkool 4 el mayonaise1. Verwijder het klokhuis van de ongeschilde appels en snijd in blokjes. Snijd de kaas in blokjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Meng de kaas en de... bekijk recept »
½ rode ui 210 g kapperappeltjes (pot) 1 bloemkool (klein) 100 g gerookte spekreepjes 10 g dille (bakje à 20 g) 1 el mierikswortel (potje 140 g) 5 el yoghurt 295 g gegrilde rode paprika's (pot)1. Snijd de ui... bekijk recept »
1 pak tarly (a 250 g) 1 bloemkool 4 el boter 1 zakje besciamella (a 50 g) 500 ml melk 200 g blauwaderkaas1. Bereid de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in 8 min. beetgaar. 2. Ver... bekijk recept »
2 grote zoete uien 300 ml olijfolie 1 bloemkool 750 ml water 100 g pijnboompitjes 2 teentjes knoflook 150 ml Turkse yoghurt 1 citroen 300 ml witte tahina pul biber BloemkoolsoepPel en snipper de ui. Ve... bekijk recept »
400 g koolvisfilets (diepvries) ⅔ bloemkool 4 tomaten 250 ml Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden 500 g aardappelschijfjes (zak 700 g) 100 ml slagroom 30 g pijnboompitten1. Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondert... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappels 2 eieren 1 bloemkool 0.5 bosje bieslook 40 ml karnemelk 4 el halvanaise 1 el franse mosterd 1 el honing 1 bosje radijs 100 g belegen kaas (aan stuk) 200 g diepvries... bekijk recept »
2 x 400 g aardappelpuree 1 bloemkool (in roosjes) 1 ui (grof gesnipperd) 1 eetlepel olie 1 rode paprika (in dunne reepjes) 100 ml kookroom (light (flesje 250 ml)) 2 eieren 1 zakje gemalen kaas (belegen (150 g, p... bekijk recept »
800 g gemengd gehakt (varken/kalf) 1 grote bloemkool 1 kg loskokende aardappelen 1 dl melk 1 ei 1 snuifje gedroogde provençaalse kruiden 3 eetlepels boter 1 snuifje nootmuskaat peper en zout 5 dl halfvolle melk (voor de saus) 25 g boter (voor de saus... bekijk recept »