Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Bloemkoolpuree met oude kaas

1 bloemkool 4 eetlepels zure room nootmuskaat 50 g geraspte oude kaas 1 eetlepel verse peterselie (plat, fijngesneden)1. Verdeel 1 bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar en giet af. Voeg ... bekijk recept »

Bloemkoolcouscous

1 bloemkool (klein) 250 g tuinbonen (diepvries) 95 g pistachenoten 1 ui 3 el olijfolie 1 el curry madras (specerijenmengsel) 50 g rozijnen 1 limoen (schoongeboend) 300 g kalkoenschnitzels1. Verdeel de bloemkool in ... bekijk recept »

Sint-jakobsschelpen met bloemkoolpuree

1 bol knoflook 3 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 1 kruimige aardappel (geschild) 1 bekertje slagroom (125 ml) ¼ bloemkool (in roosjes) 1 zak sint-jakobsschelpen ((300 g, diepvries), ontdooid) 1 zak r... bekijk recept »

Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree

1 kg kruimige aardappelen 800 g bloemkool 5 cm verse gember 15 g koriander 2 tenen knoflook 260 g gerookte makreel 4 el arachideolie 1 el vadouvan 4 el blanke rozijnen 200 ml kokosmelk1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aard... bekijk recept »

Ravioli met kalkoen in citroensaus

2 teentjes knoflook 2 zakjes broccoli (en bloemkool (a 350 g)) 2 pakjes ravioli (pasta, a 250 g) 400 g kalkoenfilet 25 g boter 2 eetlepels olijfolie 5 eetlepels citroensap (flesje a 115 ml) 2 theelepels suiker 1 flesje ... bekijk recept »

Quinoa met geroosterde bloemkool

1 middelgrootte bloemkool (of 700 gr bloemkool roosjes)Scheut olijfolie1 theel kerriepoeder1 theel komijn250 gr quinoa1 blokje groentebouillon190 gr geroosterde amandelenBosje verse koriander100 gr rozijnen125 gr geitenkaasVerwarm de oven op 200 grad... bekijk recept »

Bloemkool met olijvensaus

1 vleestomaat 50 g zwarte olijven zonder pit 1 eetlepel kappertjes 4 eetlepels olijfolie (versgemalen) zwarte peper 1 bloemkool zout ½ zakje verse basilicum (à 15 g)1. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend ... bekijk recept »

Zalmfilet met gravad lax-saus

700 g krieltjes met schil zonnebloemolie 1 klontje boter Verwarm de oven voor op 180 ºC.KrieltjesBoen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 1... bekijk recept »

Witte rijst met groentecurry in kokos-kerriesaus

300 g rijst 1 ui 1 bloemkool 150 g champignons 2 el olie 200 ml kokosmelk 1 mespunt kerriepoeder1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de champignons sch... bekijk recept »

Bloemkoolschaapjes in de wei

1 kleine bloemkool 15 zwarte olijven zonder pit enkele blaadjes sla 1 bussel radijzen 30 zonnebloempitten 100 g mayonaise (voor de saus) 100 g plattekaas of vaste, Griekse yoghurt (voor de saus) 2 eetlepels ketchup (voor de saus) 0,5 eetlepel honing ... bekijk recept »

Pagina 21 van 100