1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool 4 eetlepels zure room nootmuskaat 50 g geraspte oude kaas 1 eetlepel verse peterselie (plat, fijngesneden)1. Verdeel 1 bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar en giet af. Voeg ... bekijk recept »
1 bloemkool (klein) 250 g tuinbonen (diepvries) 95 g pistachenoten 1 ui 3 el olijfolie 1 el curry madras (specerijenmengsel) 50 g rozijnen 1 limoen (schoongeboend) 300 g kalkoenschnitzels1. Verdeel de bloemkool in ... bekijk recept »
1 bol knoflook 3 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 1 kruimige aardappel (geschild) 1 bekertje slagroom (125 ml) ¼ bloemkool (in roosjes) 1 zak sint-jakobsschelpen ((300 g, diepvries), ontdooid) 1 zak r... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 800 g bloemkool 5 cm verse gember 15 g koriander 2 tenen knoflook 260 g gerookte makreel 4 el arachideolie 1 el vadouvan 4 el blanke rozijnen 200 ml kokosmelk1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aard... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 2 zakjes broccoli (en bloemkool (a 350 g)) 2 pakjes ravioli (pasta, a 250 g) 400 g kalkoenfilet 25 g boter 2 eetlepels olijfolie 5 eetlepels citroensap (flesje a 115 ml) 2 theelepels suiker 1 flesje ... bekijk recept »
1 middelgrootte bloemkool (of 700 gr bloemkool roosjes)Scheut olijfolie1 theel kerriepoeder1 theel komijn250 gr quinoa1 blokje groentebouillon190 gr geroosterde amandelenBosje verse koriander100 gr rozijnen125 gr geitenkaasVerwarm de oven op 200 grad... bekijk recept »
1 vleestomaat 50 g zwarte olijven zonder pit 1 eetlepel kappertjes 4 eetlepels olijfolie (versgemalen) zwarte peper 1 bloemkool zout ½ zakje verse basilicum (à 15 g)1. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend ... bekijk recept »
700 g krieltjes met schil zonnebloemolie 1 klontje boter Verwarm de oven voor op 180 ºC.KrieltjesBoen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 1... bekijk recept »
300 g rijst 1 ui 1 bloemkool 150 g champignons 2 el olie 200 ml kokosmelk 1 mespunt kerriepoeder1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de champignons sch... bekijk recept »
1 kleine bloemkool 15 zwarte olijven zonder pit enkele blaadjes sla 1 bussel radijzen 30 zonnebloempitten 100 g mayonaise (voor de saus) 100 g plattekaas of vaste, Griekse yoghurt (voor de saus) 2 eetlepels ketchup (voor de saus) 0,5 eetlepel honing ... bekijk recept »