1000 recepten met bloemkool
50 g boter 50 g bloem 500 ml melk 1 tl gemalen nootmuskaat 250 g kastanjechampignons 400 g paddestoelenmelange (schaal à 200 g) 4 el olijfolie 1 teen knoflook 2 el gedroogde dragon 1 kleine bloemkool 200 g gorgonzola 48 250... bekijk recept »
2 sjalotten 6 tenen knoflook 800 g bloemkool 12 el olijfolie 300 g orecchiette pasta 30 g verse peterselie 2 kaiserbroodjes 80 g Parmezaanse kaas 95 g garneeramandelen1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalot in ringen en twe... bekijk recept »
800 g bloemkool 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 3 el koolzaadolie 100 g katjang pedis (pittige pinda´s)1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. 2. Verwarm de olie in een pan op laag vuur en fruit de koriander 1 min... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 1 schaal rundergehakt (ca. 500 g) 4 eetlepels paneermeel 1 ei 50 g boter 8 sjalotten 1 bloemkool 1 zakje rundvlees jus (18 g)1. Aardappels schillen, halveren, wassen en in 20 min. gaarkoken. Gehakt me... bekijk recept »
4 grote aardappels 4 ribkarbonades 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 bloemkool 50 g boter 1 potje relish augurk (200 g)1. Aardappels schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 Watt... bekijk recept »
1 grote bloemkool 1 zak aardappels (tafel, 800 g) 2 kleine rode pepers 2 uien 2 teentjes knoflook 4 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel kerriepoeder 3 zakjes tonijn (met French dressing (a 85 g)) 1 zakje verse bieslook ... bekijk recept »
1 duopak Provençaalse magere spekreepjes (250 g) 2 el olijfolie 1 rode ui (gesnipperd) 300 g couscous 1 zak bloemkoolroosjes (klein gesneden) 1 pak tuinerwten (diepvries) 1 bakje verse peterselie (blad fijngesnede... bekijk recept »
1 bloemkool in roosjes 3 eetl gemalen kokos 2 theel kurkuma Bosje verse koriander Zout en peper 1 eetl zonnebloemolie 2 cm verse gember 100 ml kokosmelkKook de bloemkool in een ruime hoeveelheid in ca 10 minuten beetgaar. Schil ... bekijk recept »
pasta met rode peper en knoflook bloemkoolroosjes verse basilicum rode pesto crème fraîche kappertjes1. Pasta in ruim kokend water volgens aanwijzing op verpakking beetgaar koken. Laatste 5 min. van kooktijd bloemkoolroosjes toevoegen en la... bekijk recept »
300 g zilvervliesrijst 3 el olie 180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid 2 uien 350 g bloemkool & broccoli (zak, in roosjes) 250 g gebroken sperziebonen 2 tl Thai green curry by Jonnie Boer (kruidenmelange, blikje 70 g) 400 ml k... bekijk recept »