1000 recepten met bloemkool
1 zak aardappels (tafel (800 g)) 1 bloemkool 1 schaaltje filetlapjes (a la minute (ca. 300 g)) 1 eetlepel salieblaadjes (10 g) 1 schaaltje gerookt ontbijtspek (ca. 125 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 grote ui... bekijk recept »
1 bloemkool 3 grote aardappels 2 schaaltjes vegetarische roerbakblokjes (mild gekruid (a 175 g)) 100 ml zonnebloemolie 2 eetlepels milde Indiase currypasta (pot a 283 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 pakje kokosmelk ... bekijk recept »
350 g geschoonde spruitjes 250 g champignons (bakje 250 g) 1 winterpeen 400 g knolselderij 400 g bloemkool 400 g kaasfondue ((Emmi)) 180 g taleggio (kaas) 3 takjes verse tijm ½ teen knoflook 1 ciabatta (vers... bekijk recept »
150 g wortel (geschrapt en in plakjes) 150 g bloemkool (in kleine roosjes) moedermelk of opvolgmelk (eventueel)1. Kook de wortel samen met de bloemkool afgedekt in een pan met een bodem water in 10-12 minuten gaar. Giet de groenten... bekijk recept »
800 g roseval aardappels olijfolie om in te bakken Aardappels uit de ovenVerwarm de oven voor op 180 °C.Snijd de aardappels in achten en meng met een flinke scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de aardappels over ee... bekijk recept »
1 bloemkool 2 groene paprika's 150 g cashewnoten 6 eetlepels (olijf)olie 1 duopak krieltjes (700 g) 1 zakje groentenroerbakgerecht bloemkool-gehakt (53 g)Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes snijden. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. C... bekijk recept »
250 g spekreepjes 350 g bloemkoolroosjes 150 g uien 150 ml kraanwater 800 g jonge kapucijners (blik à 800 g) 150 g zilveruien 4 el piccalilly1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. ... bekijk recept »
350 g bloemkool 300 g broccoli 1 ui 250 g vastkokende aardappelen 1 ei 3 el paneermeel 80 g Tikka Massala currypasta (zakje) 500 g rundergehakt 2 el olie 250 ml vleesbouillon (halve tablet)1. Snijd de bloemkool en broccoli... bekijk recept »
1 bloemkool 2 el olie 1 ui 1/2 el kerriepoeder 2 tl djinten (gemalen komijn) (potje 25 g) 4 tomaten1. Snijd 1 bloemkool in roosjes en kook ze in 8 minuten beetgaar. Giet ze af (houd 100 ml kookvocht achter). Verhit in een wok 2 el olie... bekijk recept »
350 g basmatirijst (zak a 1 kg) 6 eieren 2 el olie 2 uien (in dunne partjes) 1/2 pot milde currypasta (mild curry, 250 ml) 1/2 flesje kookroom (light (a 250 ml)) 2 zakken bloemkool-broccoli (a 350 g)1. Kook de rij... bekijk recept »