1000 recepten met bloemkool
2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)1 rood pepertje in ringetjes (zonder zaadjes)2 el. olijfolie (traditioneel)1 bloemkool (in kleine roosjes)halve eetlepel citroensappeper en zout. Fruit de knoflook met het pepertje 1 min. in de hete olie. voeg de... bekijk recept »
1 bloemkool 200 gram stroganofgehakt of shoarmavlees room tuinkruiden (vers of gedroogd) geraspte kaas Bak het vlees rul, bewaar wat van het vet Bloemkoolroosjes klein snijden en 5 minuten koken Ovenschaal invetten met olijfolie en het vlees in de s... bekijk recept »
BloemkoolZaanse mosterdpreiwitte wijnwild fondUienLente Uiolijfoliewater. Smoor de bloemkool roosjes in olijfolie, voeg na 10 minuten de rest van de groenten toe en smoor deze mee gedurende 10 minuten op een laag vuur met voldoende olijfolie. Voeg de... bekijk recept »
BloemkoolZaanse mosterdpreiwitte wijnwild fondUienLente Uiolijfoliewater. Smoor de bloemkool roosjes in olijfolie, voeg na 10 minuten de rest van de groenten toe en smoor deze mee gedurende 10 minuten op een laag vuur met voldoende olijfolie. Voeg de... bekijk recept »
1 grote bloemkool 1 rode paprika 400 g rundergehakt 2 eetlepels olie of 30 g boter 2 uien 2 theelepels Provencaalse kruiden 1 blikje tomatenpuree (70 gram) 2 dl bouillon peper Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Maak de paprika schoo... bekijk recept »
Zout350 g bloemkoolroosjes2 eieren2 eetlepels koffieroom1= theelepel pizzakruiden100 g geraspte oude kaas(= eetlepel boter om in te vetten) Oven voorverwarmen op stand 5, in kom eiwitten stijfkloppen. Bloemkoolmengsel er voorzichtig doorscheppen. Men... bekijk recept »
250 g wortelen 250 g bloemkool 3 jonge wortelen enkele roosjes broccoli 2 eieren 50 g gruyerekaas 300 g kwark(platte kaas) een teentje knofloof Verwarm de oven voor op 150?C. Kook alle groenen gaar . Pureer de wortelen(behalve de jonge wortele... bekijk recept »
1 bloemkool 1.5 l groentebouillon 2 laurierblaadjes 1 grote ui 3 tenen knoflook 1 flinke aardappel 2 el mosterd 250 ml (soja)room Ui, knoflook, bloemkool en aardappel in stukken snijden. Fruit de knoflook, ui en aardappel in olie ca 5 minuten tot ze ... bekijk recept »
1 klein bloemkooltje1 pond champignons1 blikje champignonsoep1 a 2 uien1 pond rundergehaktkerriepoeder naar smaak (of kerriepasta)aardappelpureezwarte peper en geraspte kaas naar smaak toevoegen. Uien in lepel olie bakken, zodra ze zacht zijn gehakt ... bekijk recept »
1 bloemkoolin roosjes 150 gr. Pikante geraspte kaas 1 stuk peperSpaansein ringetjes 2 gesnipperde uien 2 teentjes knoflookgeperst 1 el. kruidenProvencaalse 200 ml vleesbouillonvan tablet 200ml creme fraiche 1 el. olie Peper Verhit de olie in ... bekijk recept »