1000 recepten met bloemkool
Voor 4 personen: 1 bloemkool 1/2 citroen 8 eieren 2 eetlepels room 1 koffielepel olijfolie nootmuskaat zout peperVerwarm de oven op 200° (gasoven 6/7). Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en was die. Breng ruim water met wat zout aan de k... bekijk recept »
1 bloemkool nieuwe aardappelen peper en zout nootmuskaat 250 g boter 4 el fijngehakte bieslook 8 wijtingfiletsKook de bloemkool beetgaar, giet af, prak fijn met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kook de aardappelen beetgaar. Smelt boter... bekijk recept »
voor 4 personen: 300 milliliter water 120 gram boter 150 gram tarwebloem 4 eieren 125 gram gruyére; of cheddarkaas; in dobbelsteentjes 1 theelepel franse mosterd; (dijon) zout en peper; naar smaak ----vulling---- 400 gram hele tomaten; uit blik 1 e... bekijk recept »
2 pakjes Quorn fijngehakt van 175 g 1 grote bloemkool, in grote rozen zout, versgemalen peper 2 eetlepels olijfolie 250 g champignons, in plakjes 1/2 eetlepel milde paprikapoeder 3 dl tomatensaus met kruiden (sugo casa) 1 bosuitje, in dunne ringetjes... bekijk recept »
2 pakjes Quorn fijngehakt +/- 175 g1 grote bloemkool, in grote rozen[*zout versgemalen peper2 eetlepels olijfolie250 g champignons in plakjes1/2 eetlepel milde paprikapoeder3 dl tomatensaus met kruiden1 bosuitje in dunne ringetjes 50 g geraspte beleg... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 gram varkenslapjes 250 gram grote champignons 1 kleine bloemkool 25 gram boter 2 eetlepels zonnebloemolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie 100 gram geraspte kaas (extra belegen) wat versgemalen peper en wat zoutSnijd de varkens... bekijk recept »
30 gram boter paneermeel 1 bloemkool 600 gram varkens- en kalfsgehakt 10 cl melk muskaat peper en zout 600 gram bloemige aardappelenMaak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en stoom of kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten ziedend water. (Op... bekijk recept »
halve bloemkool in roosjes 3 gesnipperde sjalotjes 3 gesnipperde tenen knoflook 6 kastanjechampignons in kwarten halve tuinkruiden- bouillontablet 100 ml water 100 ml tomatenblokjes uit blik of vers 2 el olijfolie 1 el gehakte verse tuinkruiden ( bie... bekijk recept »
700 g riblappen1 ui2 teentjes knoflook2 tomaten4 eetl. olie1,5 theel. zwarte peper1,5 theel. gemberpoeder (djahe)zout2 eetl. fijngeknipte verse koriander (of 1,5 theel. ketoembar)1 bloemkool200 g doperwten (diepvries) Schenk de olie in een braadpan e... bekijk recept »
1 bloemkool8 plakjes bladerdeegmosterd naar smaak1 ei4 plakken komijnenkaas Leg 4 plakjes bladerdeeg op het bakpapier. Bestrijk de 4 plakjes bladerdeeg met mosterd. Verdeel dan de roosjes bloemkool over de 4 plakjes. Daar over heen een plakje komijne... bekijk recept »