1000 recepten met bloemkool
1 Bloemkool. 1 Ui. 1 theel. Knoflook. 2 eetl. Olie. 1 blikje Tomatenblokjes. 1 dl. Groentebouillon. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in stronkjes. Snijd de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie en fruit daarin de ui en de knoflook. Vo... bekijk recept »
400 g bloemkool (? grote bloemkool) 200-250 g broccoli (1 struikje) 3 lenteuitjes of 1 dunne prei voor de pestosaus: 125 ml creme fraiche 2-3 eetl. groene of rode pesto (potje) Maak de bloemkool en broccoli schoon en verdeel ze beide in roosjes. Maak... bekijk recept »
1 grote bloemkool2 theel. korianderpoeder1 ui(gesnipperd)1/2 kopje tamarindesap1 groene spaanse peper1/2 kopje water2 teentjes knoflookstukje kaneel2 theel. kerriepoederstukje gember1/2 theel. cayennepeperzout naar smaak. Snij de bloemkool in kleine ... bekijk recept »
1 kg bloemkool2 el fijgesneden bieslook3 eigeel6 el creme fraiche3 el meel120 g ham in blokjes50 g parmezaan3 eiwittenroomboter en paneermeel Oven voorverwarmen op 180 gradenDe gekookte bloemkoolroosjes in de ovenschaal leggen. Eigeel vermengen met c... bekijk recept »
1 grote ui- 4 tenen knoflook- 5cm gemberwortel- 3 middelgrote tomaten- 6 eetlepels olie- 1 grote bloemkoolin roosjes verdeeld- 1 theelepel gemalen kurkuma- 1 theelepel Cayennepeper- 1 theelepel gemalen kaneel- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel- 1 thee... bekijk recept »
2 uien 1 bloemkool 40 g boter 2 dl gezeefde tomaten 2 tenen knoflook 2 eetl. creme fraiche zout en peper 2 eetl. fijngehakte peterselie Verhit de boter in een koekenpan en bak de uisnippers zacht en glazig. Voeg de tomaten en de knoflook uit de knij... bekijk recept »
300 gram bloemkool.400 gram groene tagliatelle.zout.50 gram blanke rozijnen.2 eetlepels pijnboompitten.2 blikjes sardines in olie.6 zongedroogde tomaten op olie. 2 eetlepels olijfolie.2 teentjes knoflook. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bloe... bekijk recept »
Voor de saus: 1 eetl olijfolie1 eetl. italiaanse kruiden/ 2 blikken tomatenblokjes/ 1 teentje knoflook/ 1 goudbouillonblok/ peper uit de molen/ 1 eetl bruine suiker/ 2 eetl ketjap, Voor de roerbakmix: 1 kleine bloemkool/1 flinke ui/1 teentje knoflook... bekijk recept »
Bloemkool1 blikje asperges1 blikje kidney beans (andere bonen mag naar smaak veranderen)bosje lenteuien Maionaise mosterdSmaakmakers zout,peper Maak een sausje van de maio en mosterd als het te stijf is doe er dan wat water bij.Maak op smaak met de s... bekijk recept »
Bloemkool1 blikje asperges1 blikje kidney beans (andere bonen mag naar smaak veranderen)bosje lenteuien Maionaise mosterdSmaakmakers zout,peper Maak een sausje van de maio en mosterd als het te stijf is doe er dan wat water bij.Maak op smaak met de s... bekijk recept »