1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool1 aardappel2 tenen knoflook1 ltr. (natriumarme) bouillon (Buon Bio)2 el room of creme fraiche of soja cuisine1 opgehoopte el (natriumarme) groffe mosterdversgemalen peper(olijf)olie Verhit olie in pan, fruit de knoflook hierin en laat niet... bekijk recept »
400 g rundergehakt 1 fijngehakte ui 1 uitgeperst knoflookteentje 1 el gedroogde Provencaalse kruiden zout en (versgemalen) peper 1 eidooier 2 el paneermeel 1 el Parmezaanse kaas 2 el boter 1 doosje Maggi Puree a la Minute 1 el olijfolie Wer... bekijk recept »
Auberginecourgettetomaatolijfoliezout en peperpaprikawat provencaalse kruidenui en iets zoet zure Thaise saus. Eventueel nog wat tomatenpuree voor de kleur. Dat wijst verder vanzelf. Ik kreeg het in de Languedoc in restaurant Fuster te Pepieux. Zelf ... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg 250 gram bloemkool, verdeeld in kleine roosjes 250 gram broccoli, verdeeld in kleine roosjes 200 gram jonge kruidenkaas, aan een stuk 4 el zonnebloempitten 1 flinke eetlepel maizena 1/4 liter slagroom 3 eieren zout versgemalen pe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kilo aardappels 400 g broccoli 1/2 bloemkool 6 eetlepels boter of margarine 4 kalfsoesters (a ca. 110 g) 30 g mix voor groentesaus (pakje a 150 g)Aardappels schoonboenen en in ca. 20 minuten met schil gaarkoken. Groente schoonmaken... bekijk recept »
2 uien 2 teentjes knoflook 500 gr tomaten 1 bloemkool 1 pak lasagnevellen 50 gr spekblokjes 40 gr boter 400 gr geraspte oude kaas 40 gr bloem 2 dl kookvocht v/d bloemkool 2 dl melk 1 eetlepel koffiemelk zout peperMaak de bloemkool schoon, verdeel ze ... bekijk recept »
300 gr bloemkool3 tomaten3 sjalotten1 dl droge witte wijn1 handvol gemengde verse tuinkruiden(peterselie,kervel,basilicum en bieslook)de filets van 4 tongscharren of schollen1 dl visbouillon3 el olijfoliepeper en zout[color=blue:5713afb64a]**Garnituu... bekijk recept »
voor 6 personen: 2 eetlepels olijfolie 6 kleine uitjes; fijngesneden 2 teentjes knoflook; gehalveerd 5 tomaten; ontveld, in stukjes 2 bloemkolen; in roosjes 2 theelepels zout 1 snufje witte peper; versgemalen 1/2 theelepel saffraan 4 grote aardappele... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 Mechelse Koekoek peper en zout 1 bloemkool 200gram peultjes 4 kolfjes babymais 4 aardappelen(rosa) 4 worteltjes 200gram snijbonen 2 stengels bleekselderij 2 doosjes saffranpoeder 10 eetlepels kippenbouillon 2.5 dl room ... bekijk recept »
Voor 4 personen:1 bloemkool400 g kipfiletzout Olie16 blaadjes basilicum1 bakje Kruidenpasta voor Rode Curry1 pakje Romige Kokosmelk1 zak Chinese Eiermie- Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. - Snijd de kipfilet in stukjes. - Breng in een ruime ... bekijk recept »