1000 recepten met bloemkool
2 scholfilets zonder vel (van 1 schol) 350 g bloemkoolroosjes (dit is 1 zakje) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter 25 g blanke amandelen, grof gehakt 1 eetlepel krulpeterselie, grof gehakt Halveer de scholfilets in de lengte. Snijd van de bloemkoo... bekijk recept »
-400 g schelvisfilets -1 kleine bloemkool (in roosjes) -2 paprika's (in reepjes) -1 el fijn gesneden marjolein -peperzout -10 g boter -zet de gesloten pot in een koude oven en laat het gerecht gaar worden bij 200?C gedurende 40 min -deksel eraf nemen... bekijk recept »
1 bloemkoolzoutpaneermeel2 eierenaromatkruiden b.v gedroogde peterseliebasilicumkerriewat je zelf lekker vindolie om te frituren Kluts de eieren en doe dit in een diep bord.Meng de paneermeel met de kruiden.Verhit ondertussen de olie in een pan gebru... bekijk recept »
1 bloemkool zout 700 g reepjes mager- rookspek 1 flinke ui 1 eetl. olie 1 zakje kerriesaus 25 g boter 3 sneetjes brood 100 g versgeraspte oude Goudse kaas Verwarm de oven voor op 220?C. Schep de bloemkoolroosjes in een lage ovenschaal. Verhit de olie... bekijk recept »
1 1/4 kilo aardappelenzout en peper1 bloemkool1 uibakje champignons30 gram boter (en een beetje boter voor het invetten van de schaal) 500 gram rundergehakt1 zakje stroganoffsaus2 dl creme fraichenootmuskaat25 gram geschaafde amandelen50 gram geraspt... bekijk recept »
400 gr. bloemkool1 ui200 gr. rundergehakt1 dl. gezeefde tomaten4 eetlepels geraspte kaaszoutpeperpaprikapoeder. Kook de bloemkool ong. 10 min. Fruit intussen de ui en het gehakt in weinig margarine. Voeg de gezeefde tomaten, zout, peper, paprikepoede... bekijk recept »
1/2 bloemkool in kleine roosjes 300 a 400 gram aardappeltjesgeschild en in dikke plakjes 1 rode uifijn gesneden 2 knoflookteentjesfijn gesneden 1 rode peperfijn gesneden 6 champignonsin plakjes 100 gram baconreepjes 200 gram rundergehakt 50 gram ger... bekijk recept »
500 g hamlappen 1 kleine bloemkool 250 g champignons 25 g boter 2 eetl. Zonnebloemolie Zout en versgemalen peper 2 eetl fijngehakt peterselie 100 geraspte extra belegen kaas Verhit boter en olie in een koekenpan. Bak de hamlapblokjes snel aan alle ka... bekijk recept »
1 flinke bloemkool zout 5 dl mornaysaus boter geraspte kaas. Schenk de helft van de mornaysaus in een beboterde ovenschaal, leg de bloemkool er in en overgiet die met de de rest van de saus en strooi er de geraspte kaas over. Druppel er wat gesmo... bekijk recept »
Vier rundersaucijzen1 bloemkoolhalf bakje champignonszakje champignonsauspeterseliezout en peper De vier saucijzen rondom bruin bakken. Voeg de bloemkool en de champignons toe en even meebakken. Daarna met de deksel op de pan in 10 minuten stoven. Me... bekijk recept »