1000 recepten met bloemkool
400 g witte bonen1 wortel0.5 bloemkool2 teentjes knoflookbladpeterselie (gehakt)1 l groentebouillon300 ml roomolijfolie1 uizwarte peperzout0.5 stokbrood1 peer50 g blauwe kaas1 el olijfolie1. Maak de groenten schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. S... bekijk recept »
1 bloemkool (grote)1 l volle melk1 ui (gehalveerd)2 kruidnagels1 blaadje laurier30 g boter30 g bloem2 kl mosterd (grove)150 g geraspt kaas (bv. emmentaler of gruyère)peperzout1. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en kook ze 2 minute... bekijk recept »
500 g tarbotfilet1 bloemkool400 g boschampignons4 el panko (of japans broodkruim)melk400 ml visbouillon200 ml room ( wat extra)50 g boter (in blokjes)nootmuskaatpeperzoutboter (om te bakken)1. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes ... bekijk recept »
200 g macaroni1 bloemkool1 broccoli50 g gekookte ham2 el kruidenkaas (type Boursin)25 g gemalen gruyère4 dl groentebouillon1 dl lichte roompeperzout1. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. 2. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Sto... bekijk recept »
300 g schelpjespasta500 g bloemkool (in roosjes)200 g erwten2 eieren250 ml room2 el gehakte kruiden (bv. tijm, rozemarijn en peterselie)80 g geraspte parmezaan40 g gemalen hazelnootjespeperzout1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. 2. Ver... bekijk recept »
600 g koolvisfilet150 g broccoli150 g bloemkool1 ui200 ml melk100 ml room150 ml droge, witte wijn80 g boter30 g bloem1 blaadje laurier80 g ciabatta (of panko)50 g geraspt kaas1 el olijfolie2 el peterselie1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter ... bekijk recept »
500 g kleine pasta (type orecchiette)1 bloemkool (kleine, in roosjes)3 teentjes knoflook (fijngesnipperd)1 blikje ansjovis (uitgelekt)1 kl chilivlokken2 sneetjes brood (getoast en verkruimeld)1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)1 el tijm (blaa... bekijk recept »
1 bloemkool250 g ham (fijngesneden)1.5 dl halfvolle melk20 g bakboter30 g tarwebloem100 g kaas (gemalen)nootmuskaatpeper1. Was de bloemkool en kook halfgaar in licht gezouten water. Bewaar het kookvocht. 2. Snij de ham fijn. 3. Verwarm de boter en ro... bekijk recept »
1 bloemkool (in roosjes)32.5 cl extra vierge olijfolie3 teentjes knoflook (gesnipperd)30 g ansjovisfilets (in olie)1 el pijnboompitten30 g rozijnen1 potje saffraanpoeder300 g kleine pasta (torselli)50 g parmezaan3 tomaten (geplet)0.5 el citroensap1 e... bekijk recept »
1 dl room1 dl droge, witte wijn1 dl visfond1 eiwit2 sjalotten100 g roomboter100 g spinazie1 bloemkool (groen)peperzout1. Vraag de vishandelaar om de vis te fileren in gelijke moten van elk ongeveer 200 gram en vraag ook het (gefileerde) staartstuk va... bekijk recept »