1000 recepten met bloemkool
300 g schelpjespasta500 g bloemkool (in roosjes)200 g erwten2 eieren250 ml room2 el gehakte kruiden (bv. tijm, rozemarijn en peterselie)80 g geraspte parmezaan40 g gemalen hazelnootjespeperzout1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. 2. Ver... bekijk recept »
600 g koolvisfilet150 g broccoli150 g bloemkool1 ui200 ml melk100 ml room150 ml droge, witte wijn80 g boter30 g bloem1 blaadje laurier80 g ciabatta (of panko)50 g geraspt kaas1 el olijfolie2 el peterselie1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter ... bekijk recept »
500 g kleine pasta (type orecchiette)1 bloemkool (kleine, in roosjes)3 teentjes knoflook (fijngesnipperd)1 blikje ansjovis (uitgelekt)1 kl chilivlokken2 sneetjes brood (getoast en verkruimeld)1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)1 el tijm (blaa... bekijk recept »
1 bloemkool250 g ham (fijngesneden)1.5 dl halfvolle melk20 g bakboter30 g tarwebloem100 g kaas (gemalen)nootmuskaatpeper1. Was de bloemkool en kook halfgaar in licht gezouten water. Bewaar het kookvocht. 2. Snij de ham fijn. 3. Verwarm de boter en ro... bekijk recept »
1 bloemkool (in roosjes)32.5 cl extra vierge olijfolie3 teentjes knoflook (gesnipperd)30 g ansjovisfilets (in olie)1 el pijnboompitten30 g rozijnen1 potje saffraanpoeder300 g kleine pasta (torselli)50 g parmezaan3 tomaten (geplet)0.5 el citroensap1 e... bekijk recept »
1 dl room1 dl droge, witte wijn1 dl visfond1 eiwit2 sjalotten100 g roomboter100 g spinazie1 bloemkool (groen)peperzout1. Vraag de vishandelaar om de vis te fileren in gelijke moten van elk ongeveer 200 gram en vraag ook het (gefileerde) staartstuk va... bekijk recept »
1 braadkip (Mechelse koekoek)1 bloemkool (in roosjes)200 g peulen4 kolfjes babymaïs4 aardappelen (Rosa, in stukjes)4 jonge wortelen (in stukjes)200 g snijbonen2 stengels bleekselder (in stukjes)2 potjes saffraanpoeder10 el kippenbouillon2.5 dl room4 ... bekijk recept »
500 g kippengehakt1 bloemkool2 dl kippenbouillon2 dl kokosmelk1 el maïsolieverse koriander (of bladpeterselie)2 el kerriepoeder (zacht)uit de molen peperzout1. Maak nootgrote balletjes van het gehakt. Pocheer ze 3 minuten in de kippenbouillon. Laat z... bekijk recept »
1 pakje bladerdeeg (bakklaar)1 bloemkool (kleine)1 broccoli50 g pancetta2 eieren4 dl Griekse yoghurt50 g mozzarella (geraspt)1 kl basilicum (gedroogd)peperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. S... bekijk recept »
200 g grijze garnalen1 bloemkool2 dl lichte room2 eieren1 kl parmezaan (gemalen)boterfoeliepeperzout1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en heel goed uitlekken. 2. Breng in een pa... bekijk recept »