1000 recepten met bloemkool
Nodig: - 1 flinke bloemkool - 25 gr boter - 25 gr bloem - 1 afgestreken eetl kerriepoeder - 1/8 lt water - 1/8 lt roomculinair - peper - zout - nootmuskaat - 4 eetl. geraspte kaasZet een ruime pan met water op het vuur, doe er wat zout bij en laat he... bekijk recept »
1 flinke bloemkool - 25 gr boter - 25 gr bloem - 1 afgestreken eetl kerriepoeder - 1/8 lt water - 1/8 lt roomculinair - peper - zout - nootmuskaat - 4 eetl. geraspte kaasZet een ruime pan met water op het vuur, doe er wat zout bij en laat het water a... bekijk recept »
1/2 bloemkool 2 uien 30 g hazelnoten 50 g rozijntjes 3 cl olijfolie (extra vierge) 1 cl notenolie kruidenzoutMaak de bloemkool schoon en verdeel ze in heel kleine roosjes. Snij de ui fijn. Verwarm de olijfolie en voeg de ui en de bloemkoolroosjes to... bekijk recept »
voor 6 Personen: 1 grote bloemkool, in roosjes 800 gr broccoli, in roosjes peper, zout, muskaatnoot 200 gr gekookte ham, in blokjes 4 eieren 4 dl slagroom 200 gr geraspte emmenthaler 2 el paneermeel 4 el zonnebloempittenoven voorverwarmen op 200°C de... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg aardappels 1 dl melk zout peper 1 theelepel kerriepoeder nootmuskaat 1 bloemkool 2 uien 200 gr champignons 500 gr gehakt boter 50 gr geraspte kaasSchil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout ga... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g aardappels 1 kleine bloemkool (ca. 500 g) 1 rode paprika 1 bakje champignons (250 g) 1 schaaltje half-om-halfgehakt (ca. 275 g) 1 pak gehaktdagschotel mix voor bloemkool (80 g)Aardappels schillen, halveren, wassen en in ca. 15 ... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 6 kleine uitjes fijngesneden 2 teentjes knoflook gehalveerd 5 tomaten ontveldin stukjes 2 bloemkolen in roosjes 2 theelepels zout 1 snufje witte peper versgemalen 1/2 theelepel saffraan 4 grote aardappelen geschildin pla... bekijk recept »
500 g aardappelen, geschild 30 g bloem 500 g bloemkoolroosjes 80 g gemalen kaas 600 g gemengd gehakt 1 blokje Knorr Bouillon Finesse groenten 25 g Solo 1 eetlepel Solo Vloeibaar 5 dl melk 1 ui, fijn gesneden 1. Verhit de Solo Vloeibaar in een... bekijk recept »
bloemige aardappelen 1 bloemkool 1 ui, fijngesnipperd 1 wortel, fijngesneden 1 stengel selder, fijngesneden 400 g kippegehakt 1,5 tl tijm 1 laurierblad 2 dl rundsbouillon peper, zout en nootmuskaat scheutje melk geraspte kaas 1. * Verwarm de ov... bekijk recept »
1 kg aardappelen 750 gr gemengd gehakt 1 st bloemkool 1 st ajuin gesnipperd 3/4 l béchamelsaus 100 gr boter 1 teentje knoflook1. bak het gehakt samen met de gesnipperde ajuin en voeg 1 teentje knoflook toe. Doe dit alvast in een ovenschotel2. maak de... bekijk recept »