1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool (groot)400 g macaroni30 g boter30 g bloem500 ml melk250 g cheddar (geraspt)peperzoutnootmuskaat1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Kook de macaroni al dente volgens de aanwijzingen op de verpakki... bekijk recept »
700 g visfilet (diepvries, voor wok)1 bloemkool1 preiwit1 onbehandelde limoen1 teentje knoflookbieslook80 ml witte wijn400 ml kokosmelksuiker0.5 kl kerriepoederarachideoliepeperzout1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in licht gezou... bekijk recept »
1 broccoli1 bloemkool (kleine)1 preiwit (in ringen)1 ui (gesnipperd)handvol waterkers2 teentjes knoflook (geplet)500 ml groentebouillonolie (lijnzaad)olijfolie1. Snij de bloemkool in dikke plakken. Gril ze goudbruin op de barbecue. Bewaar ze onder de... bekijk recept »
4 steaks1 bloemkool600 g aardappelen2 eieren (gekookt)1 el bladpeterselie (gehakte)80 g boterolijfoliepeperzout1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze kort in licht gezouten water. 2. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezoute... bekijk recept »
1 bloemkool600 g pompoen1 citroen (geraspte schil en sap)100 g pijnboompitten3 el ahornsiroop1 el gekonfijte gember (gehakt)100 ml olijfoliefleur de seluit de molen peper1. Verhit de helft van de olijfolie en bak de pijnboompitten goudbruin. 2. Rasp ... bekijk recept »
400 g penne500 g bloemkool1 ui1 teen knoflook2 cm verse gember50 ml tomatenpassata100 ml groentebouillon3 el rozijnen3 el pijnboompitten2 el rijstazijnchilisaus (zoetzure)sojasaus1 el oestersausmaïszetmeel2 el arachideoliepeperzout1. Maak de bloemkoo... bekijk recept »
400 g witte bonen1 wortel0.5 bloemkool2 teentjes knoflookbladpeterselie (gehakt)1 l groentebouillon300 ml roomolijfolie1 uizwarte peperzout0.5 stokbrood1 peer50 g blauwe kaas1 el olijfolie1. Maak de groenten schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. S... bekijk recept »
1 bloemkool (grote)1 l volle melk1 ui (gehalveerd)2 kruidnagels1 blaadje laurier30 g boter30 g bloem2 kl mosterd (grove)150 g geraspt kaas (bv. emmentaler of gruyère)peperzout1. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en kook ze 2 minute... bekijk recept »
500 g tarbotfilet1 bloemkool400 g boschampignons4 el panko (of japans broodkruim)melk400 ml visbouillon200 ml room ( wat extra)50 g boter (in blokjes)nootmuskaatpeperzoutboter (om te bakken)1. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes ... bekijk recept »
200 g macaroni1 bloemkool1 broccoli50 g gekookte ham2 el kruidenkaas (type Boursin)25 g gemalen gruyère4 dl groentebouillon1 dl lichte roompeperzout1. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. 2. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Sto... bekijk recept »