1000 recepten met bloemkool
10 plakjes bacon, niet te dunfrituurolie2 eiwitten200 gram bloem350 milliliter bruisend mineraalwater400 gram bloemkool, in roosjeskeukenpapier1. Rooster de bacon in een droge, hete koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de fritu... bekijk recept »
1 bloemkool (ca. 600 g), in roosjes10 sjalotten, gepeld en gehalveerd1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in reepjes4 eetlepels olijfolie1 eetlepel kerriepoeder1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes en sjalotten met de rode peper... bekijk recept »
1 bloemkool, in kleine roosjes250 gram broccoli, in kleine roosjes500 gram kalkoenfilet, in blokjes3 eetlepels olijfolie1 bosje lente-/ bosui, in schuine ringetjes50 gram bloem250 milliliter kippenbouillon300 milliliter melk1 eetlepel kerriepoede... bekijk recept »
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Besprenkel 500 gram bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bloemkool met 3 ongepelde teentjes knoflook en 2 ongepelde sjalotten over een bakplaat met bakpapier en r... bekijk recept »
400 g bloemkool, in kleine roosjes400 g spaghettizout2 eetl. geschaafde amandelen2 blikjes sardines in olie (ca. 240 g)3 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst1/2 bakje cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd2 eetl. gehakte peterselie1. Ko... bekijk recept »
250 g zilvervliesrijst 1 el roomboter of olijfolie 125 g prei, in plakjes ½ tl zwarte peper 250 g bloemkool, in roosjes, stronk in blokjes 250 g wortel, in plakjes 300 ml kokosmelk 1 groentebouillonblokje 1 el kerriepoeder 2 tl gedroo... bekijk recept »
4 saucijzen 1 zakje panklare bloemkoolroosjes 1 doosje champignons 250 gram 1 zakje Maggi mix voor champignonsaus 43 gram 1 pak Maggi aardappelpuree crème fraiche Boter Peper Zout1. Snij de champignons in plakjes. 2. Verhit een hapjes... bekijk recept »
1 kg varkensgebraad1 bloemkool (in roosjes)1 rode ui (gehalveerd )4 teentjes knoflook (ongepeld)8 aardappelen (in de schil gekookt)500 ml melk75 g bloem75 g boter ( extra voor het gebraad)125 g gemalen gruyèrenootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »
200 g boekweit600 g grietfilet1 bloemkool (in roosjes)200 g kerstomaten200 g jonge spinaziedille2 teentjes knoflook2 el citroensap4 gezouten ansjovisfilets (gehakt)2 el kappertjes1 el mosterd6 el olijfoliepeperzout1. Kook de boekweit in 15 à 2... bekijk recept »
600 g gehakt1 bloemkool (jonge)700 g vastkokende aardappelen1 sjalot2 el gehakt peterselie1 bosje dille1 ei100 ml room200 ml kippenbouillon50 g paneermeelboterpeperzout1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Stoom ze gaar. Schil de aardapp... bekijk recept »