1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool125 ml creme fraiche300 ml water300 gram kipfilet1 pak Knorr Wereld- gerechten Kip Tandooriolie 1. Snijd de kipfilet in stukjes en de bloemkool in roosjes2. Meng de inhoud van het zakje marinade met 2 eetlepels olie, voeg de kip toe. Laat ... bekijk recept »
300 gram bloemkool300 gram broccoli4 bos/lente-uitjes100 gram peultjes100 gram worteltjes2 tenen knoflook2 eetlepels arachideolie (of zonnebloemolie)1 eetlepel sesamolie1 dl visbouillon (van tabletten)4 eetlepels ketjap manis200 gram gekookte gepelde... bekijk recept »
3 eetlepel arachide- of olijfolie750 gram kipfilet kipfilet, in repen1 ui grof gesnipperd1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes4 cm gemberwortel geschild en geraspt1 eetlepel koriander (ketoembar),gemalen1 theelepel komijn (djinten), gemalen1 kaneel... bekijk recept »
300 gram bloemkool, in roosjes 3300 gram broccoli, in roosjes400 gram penne of schelpjespasta2 eetlepel zonnebloem- of pijnboompitten2 blikjes tonijn op olie2 teentjes knoflook, gehakt3 eetlepel olijfolie6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes1. Kook... bekijk recept »
1 bloemkool, in roosjes2 eetlepels wokolie1 ui, fijngesnipperd1 eetlepel komijnzaad of 1 theelepel komijnpoeder (djinten)2 eetlepels sesamzaadchilipepervlokken naar smaak1. Blancheer de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met een schepje zout circa... bekijk recept »
275 gram couscous500 gram kokende kruidenbouillon (van tablet)250 gram bloemkool, in roosjes4 eetlepels olijfolie1 ui, fijngehakt1 theelepel gemalen komijn (djinten)mespunt kurkuma (koenjit)eventueel mespunt chilipepervlokken1 bosje koriander, grof g... bekijk recept »
600 g vastkokende aardappelen600 g bloemkoolroosjes2 eetl. vloeibaar bakproduct1 grote ui, gesnipperd1 eetl. kerriepoeder1 eetl. gembersnippers op siroop200 ml room (Melkan)3 eierenzoutversgemalen peper175 g geraspte belegen kaas1. Kook de aardappele... bekijk recept »
400 g macaroni of penne rigatezoutversgemalen peper2 eetl. olijfolie500 g bloemkool, in roosjes300 g broccoli, in roosjes75 g walnoten of hazelnoten, gehakt250 g brie, in dunne plakkenovenschaal, ingevet1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de p... bekijk recept »
1 liter arachideolie om te frituren1 bloemkool, in kleine roosjes, goed drooggemaakt1 bosje platte peterselie, fijngehaktkeukenpapier1. Verhit de olie in een hoge pan tot 180ºC en frituur hierin de bloemkoolroosjes in porties lichtbruin. Laat ze uitl... bekijk recept »
2 rode paprika’s75 milliliter olijfolie1 bloemkool, in roosjes2 uien, in partjes2 teentjes knoflook, in plakjes1 theelepel paprikapoeder1 blikje ca. 400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt2 eetlepels citroensap of wittewijnazijn2 eetlepels... bekijk recept »