1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool (ca. 600 g), in roosjes10 sjalotten, gepeld en gehalveerd1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in reepjes4 eetlepels olijfolie1 eetlepel kerriepoeder1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes en sjalotten met de rode peper... bekijk recept »
1 bloemkool, in kleine roosjes250 gram broccoli, in kleine roosjes500 gram kalkoenfilet, in blokjes3 eetlepels olijfolie1 bosje lente-/ bosui, in schuine ringetjes50 gram bloem250 milliliter kippenbouillon300 milliliter melk1 eetlepel kerriepoede... bekijk recept »
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Besprenkel 500 gram bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bloemkool met 3 ongepelde teentjes knoflook en 2 ongepelde sjalotten over een bakplaat met bakpapier en r... bekijk recept »
400 g bloemkool, in kleine roosjes400 g spaghettizout2 eetl. geschaafde amandelen2 blikjes sardines in olie (ca. 240 g)3 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst1/2 bakje cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd2 eetl. gehakte peterselie1. Ko... bekijk recept »
250 g zilvervliesrijst 1 el roomboter of olijfolie 125 g prei, in plakjes ½ tl zwarte peper 250 g bloemkool, in roosjes, stronk in blokjes 250 g wortel, in plakjes 300 ml kokosmelk 1 groentebouillonblokje 1 el kerriepoeder 2 tl gedroo... bekijk recept »
4 saucijzen 1 zakje panklare bloemkoolroosjes 1 doosje champignons 250 gram 1 zakje Maggi mix voor champignonsaus 43 gram 1 pak Maggi aardappelpuree crème fraiche Boter Peper Zout1. Snij de champignons in plakjes. 2. Verhit een hapjes... bekijk recept »
1 kg varkensgebraad1 bloemkool (in roosjes)1 rode ui (gehalveerd )4 teentjes knoflook (ongepeld)8 aardappelen (in de schil gekookt)500 ml melk75 g bloem75 g boter ( extra voor het gebraad)125 g gemalen gruyèrenootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »
200 g boekweit600 g grietfilet1 bloemkool (in roosjes)200 g kerstomaten200 g jonge spinaziedille2 teentjes knoflook2 el citroensap4 gezouten ansjovisfilets (gehakt)2 el kappertjes1 el mosterd6 el olijfoliepeperzout1. Kook de boekweit in 15 à 2... bekijk recept »
600 g gehakt1 bloemkool (jonge)700 g vastkokende aardappelen1 sjalot2 el gehakt peterselie1 bosje dille1 ei100 ml room200 ml kippenbouillon50 g paneermeelboterpeperzout1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Stoom ze gaar. Schil de aardapp... bekijk recept »
250 g quinoa (bruine)150 g feta300 g bloemkool2 tomaten1 rode paprika's1 handvol dillecitroensap (van 1 citroen)2 el olijfolie2 el arganolieversgemalen peperzout1. Breng 500 ml gezouten water aan de kook. Doe de quinoa in een zeef en spoel grondig on... bekijk recept »