1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool 350 gr spekreepjes 200 gr champigons 1 flesje light room 2 el currypoeder 500 ml groentenbouillon muskaatnoot, peper & zout1. Kook de bloemkoolroosjes in groentenbouillon al dente. 2. (Kook in niet te veel bouillon, anders gaat te veel... bekijk recept »
1 bloemkool 300 g gerookte spekblokjes 4 dl melk 20 g boter 40 g bloem 100 g geraspte gruyère peper zout nootmuskaat 1. Haal de bloemkool uiteen in kleine roosjes en laat ze 15 min koken in gezouten water. Bak de spekblokjes kort zonder vetstof. ... bekijk recept »
400 gr bloemkool 1 ui 150 gr rundsgehakt 200 gr champignons peper & zout kerriepoeder 250 ml kookroom 1 ei peper & zout 30 gr geraspte kaas een beetje olie1. Kook ongeveer 400 gram bloemkoolroosjes in kokend water beetgaar. Bak ondertussen in hete ol... bekijk recept »
1 bloemkool 500 gr gahakt 2 eieren 6 aardappelen gemalen kaas1. - Bak het gahakt en doe in een vuurvaste schotel.2. - Was en snij de bloemkool in roosjes, kook ze en verdeel ze over het gehakt.3. - Schil de aardappelen, snij ze in blokjes, kook ze en... bekijk recept »
1,5 kg gehakt 3 ajuinen 1 grote bloemkool currypoeder aardappelen boter melk ei peper, zout, notemuscaat 1. Bak het gehakt aan in de boter2. Maak de bloemkool schoon en kook de roosjes3. Pel de ajuien en snij in schijven (ringen)4. Kook de aardap... bekijk recept »
600 gr gemengd gehakt 1 kleine ui, gesnipperd 1 kleine bloemkool 800 gr bloemige aardappelen melk solo, bakken en braden nootmuskaat solo vloeibaar 2 tomaten Saus: 2 el solo, bakken en braden 2 el bloem melk geraspte gruyère & emmentaler peper&... bekijk recept »
1 bloemkool 400 gr chipolata aardappelen melk 2 pakjes witte saus bakboter peper, zout nootmuskaat 1. Haal de bladeren van de bloemkool en leg de roosjes in koud water met zout. Laat deze 10 min weken, spoel ze dan met veel water en kook ze gaar.C... bekijk recept »
1 KILO zachtkokende aardappelen (bv. Bintje) 2 DL WARME MELK peper en zout nootmuskaat BOTER 1 ui, fijngesneden 500 GR gehakt (varkens/rund) 1 theelepel gedroogde tijm 1 theelepel fijngesneden rozemarijn 2 DL runderbouillon maïszetmeel 1 bloem... bekijk recept »
1 bloemkool 1 rode paprika 2 uien 400 GR gehakt 1 theelepel oregano 1 theelepel tijm 1 theelepel chilipeper 1 blikje tomatenpuree 1 theelepel azijn 1 theelepel bruine suiker 300 ML kippenbouillon peper en zout 1. was de bloemkool en verdeel in ... bekijk recept »
800 g bloemige aardappelen 1200 g gemengd gehakt 1 ui 1 bloemkool 200 g erwtjes 5 dl melk Blanke roux 200 g Emmentaler, geraspt Peper en zout Nootmuskaat 2 dl tomatensaus1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Gaar ze enkele minuten in gez... bekijk recept »