Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

BLOEMKOOLTABOULEH MET KRAB EN GARNALEN

1 kleine bloemkool2 teentjes knoflook, fijngehakt3 cm verse gember, geschild en gerasptrasp en sap van 1 citroen1 lente-/bosuitje, in smalle ringen75 milliliter olijfolie100 gram Hollandse garnalen1 blikje krab, schoongemaakt125 milliliter cr&egr... bekijk recept »

Couscous met wintergroenten

2 eetl. olie2 uien, in ringen2 winterwortels, geschild en in grove stukken2 teentjes knoflook, in plakjes1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld200 ml kruiden- of vleesbouillon van tablet1 theel. gemberpoeder (djahé)1 theel. paprikapoeder300 g... bekijk recept »

Brood met groenten

150 g bloemkool 150 g broccoli 20 g Becel bakken & braden 1 el soeplepmosterd 1 koffielepel alcoholazijn 1 el soeplepfijngehakte ui 75 ml sojamelk 40 g geroosterde amandelen 50 g Becel Gold 1 snufje peper en zout (facultatief) 4 sneetjes z... bekijk recept »

bloemkoolcrème

1 bloemkool 100 gr aardappelen 1 liter magere melk 40 gr parmezaanse kaas 2 klp soloboter 1 teentje knoflook nootmuskaat, peper en zout 1. verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in sukken. doe alles in een koo... bekijk recept »

Bloemkoolsoep met paprika

500 g bloemkool, 2 tassen rode paprika, 20 g boter, 1,5 l kippebouillon, 125 g boursinkaas, 2 gesnipperde uien, peterselie, zout en peper1. Stoof de fijn gesneden ajuin in wat boter. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bloemkool in roosjes, houd... bekijk recept »

Bloemkoolsoep

1 bloemkool 1 ui 1½ l kippenbouillon 25 g boter 1 kruidenboeket (peterselie, tijm, laurier) peper zout1. Snipper de ui. Verdeel de bloemkool in roosjes.2. Fruit de ui in 25 g boter. Doe er de bloemkool bij.3. Schenk er de kippenbouillon o... bekijk recept »

Bloemkoolsoep

1 kg bloemkool 0,500 kg aardappel 0,300 kg ui 0,300 kg preiwit 0,300 kg bleekselder 3,500 l blanke fond 0,200 kg boter 0,010 kg kervel Peper Zout1. Blanke fond bereiden.2. Kleine roosjes van de bloemkool wegsnijden en afzonderlijk houden voor ... bekijk recept »

bloemkoolbladen en stronk soep

buitenste bladen bloemkool stronk bloemkool 1 ui 1 schijf knolselder( 2cm dik) 2 liter water 4 blokjes bouillon(groenten of kip) draai van de pepermolen 1 klontje boter(solo)1. ui zuiver schillen, in stukken snijden en aan stoven in boter2. knolse... bekijk recept »

Mechelse bloemkoolsoep

1 selder 1 grote bloemkool 2 uien 1 groene sla 50 gr kervel 80 gr boter 3 grote aardappelen peper en zout bouillon1. Versnijd de groeten, stoof ze deel in de boter en laat ze eventjes uitzweten. Overgiet ze met de bouillon of wat met bouillon... bekijk recept »

Parmentierschotel met gehakt

800 gr runds/varkensgehakt 2 kg aardappelen Bintje 1 grote bloemkool 150 gr geraspte gruyère 1 ui 1/2 liter melk 1 bolle eetl. boter 1 bolle eetl. bloem peper nootmuskaat 1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook beetgaar2. Schil aardappelen, ko... bekijk recept »

Pagina 67 van 100