1000 recepten met bloemkool
4 varkenskoteletten2 augurken0.5 bloemkool (voor de pickles)4 takjes selder4 wortelen1 bosje zilveruien (verse)zeezout0.5 l alcoholazijn3 el zachte mosterd1.5 el kandijsuiker25 g bloem1 kl kurkuma0.5 citroen (sap van)1 bloemkool800 g aardappelen2 dl ... bekijk recept »
1 bloemkool (ca. 750 g)1 ui750 ml groentebouillon200 ml room ( 2 el extra)2 el sinaasappelsap1 el gehakt peterselie (vers)sinaasappelschil (geraspt)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Pel en snipper de u... bekijk recept »
4 varkenskoteletten (kleine)1 kg aardappelen1 bloemkool40 g bloem50 g boter600 ml melk3 el graanmosterdnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met 10 g boter en 100 ml lauwe melk. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat... bekijk recept »
1 bloemkool in kleine roosjes2 eieren hardgekookt en gepeld, in partjes100 gram Hollandse garnalen4 takjes kervel of peterselie1 theelepel scherpe mosterd1 eetlepel cider of wittewijnazijn3 eetlepels zonnebloemolie1 eetlepel mayonaise1 takje dragon f... bekijk recept »
800 gram bloemkool, in halve roosjes200 milliliter crème fraîche1 ei200 gram blauwe kaas, grof verkruimeld50 gram amandelschaafselovenschaal, ingevet1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de k... bekijk recept »
1 kleine bloemkool2 teentjes knoflook, fijngehakt3 cm verse gember, geschild en gerasptrasp en sap van 1 citroen1 lente-/bosuitje, in smalle ringen75 milliliter olijfolie100 gram Hollandse garnalen1 blikje krab, schoongemaakt125 milliliter cr&egr... bekijk recept »
2 eetl. olie2 uien, in ringen2 winterwortels, geschild en in grove stukken2 teentjes knoflook, in plakjes1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld200 ml kruiden- of vleesbouillon van tablet1 theel. gemberpoeder (djahé)1 theel. paprikapoeder300 g... bekijk recept »
150 g bloemkool 150 g broccoli 20 g Becel bakken & braden 1 el soeplepmosterd 1 koffielepel alcoholazijn 1 el soeplepfijngehakte ui 75 ml sojamelk 40 g geroosterde amandelen 50 g Becel Gold 1 snufje peper en zout (facultatief) 4 sneetjes z... bekijk recept »
1 bloemkool 100 gr aardappelen 1 liter magere melk 40 gr parmezaanse kaas 2 klp soloboter 1 teentje knoflook nootmuskaat, peper en zout 1. verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in sukken. doe alles in een koo... bekijk recept »
500 g bloemkool, 2 tassen rode paprika, 20 g boter, 1,5 l kippebouillon, 125 g boursinkaas, 2 gesnipperde uien, peterselie, zout en peper1. Stoof de fijn gesneden ajuin in wat boter. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bloemkool in roosjes, houd... bekijk recept »