Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Koteletten Blackwell

4 varkenskoteletten2 augurken0.5 bloemkool (voor de pickles)4 takjes selder4 wortelen1 bosje zilveruien (verse)zeezout0.5 l alcoholazijn3 el zachte mosterd1.5 el kandijsuiker25 g bloem1 kl kurkuma0.5 citroen (sap van)1 bloemkool800 g aardappelen2 dl ... bekijk recept »

Bloemkoolsoep met peterselie en geraspte sinaasappelschil

1 bloemkool (ca. 750 g)1 ui750 ml groentebouillon200 ml room ( 2 el extra)2 el sinaasappelsap1 el gehakt peterselie (vers)sinaasappelschil (geraspt)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Pel en snipper de u... bekijk recept »

Varkenskotelet met mosterdpuree

4 varkenskoteletten (kleine)1 kg aardappelen1 bloemkool40 g bloem50 g boter600 ml melk3 el graanmosterdnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met 10 g boter en 100 ml lauwe melk. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat... bekijk recept »

Salade Roscoff

1 bloemkool in kleine roosjes2 eieren hardgekookt en gepeld, in partjes100 gram Hollandse garnalen4 takjes kervel of peterselie1 theelepel scherpe mosterd1 eetlepel cider of wittewijnazijn3 eetlepels zonnebloemolie1 eetlepel mayonaise1 takje dragon f... bekijk recept »

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

800 gram bloemkool, in halve roosjes200 milliliter crème fraîche1 ei200 gram blauwe kaas, grof verkruimeld50 gram amandelschaafselovenschaal, ingevet1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de k... bekijk recept »

BLOEMKOOLTABOULEH MET KRAB EN GARNALEN

1 kleine bloemkool2 teentjes knoflook, fijngehakt3 cm verse gember, geschild en gerasptrasp en sap van 1 citroen1 lente-/bosuitje, in smalle ringen75 milliliter olijfolie100 gram Hollandse garnalen1 blikje krab, schoongemaakt125 milliliter cr&egr... bekijk recept »

Couscous met wintergroenten

2 eetl. olie2 uien, in ringen2 winterwortels, geschild en in grove stukken2 teentjes knoflook, in plakjes1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld200 ml kruiden- of vleesbouillon van tablet1 theel. gemberpoeder (djahé)1 theel. paprikapoeder300 g... bekijk recept »

Brood met groenten

150 g bloemkool 150 g broccoli 20 g Becel bakken & braden 1 el soeplepmosterd 1 koffielepel alcoholazijn 1 el soeplepfijngehakte ui 75 ml sojamelk 40 g geroosterde amandelen 50 g Becel Gold 1 snufje peper en zout (facultatief) 4 sneetjes z... bekijk recept »

bloemkoolcrème

1 bloemkool 100 gr aardappelen 1 liter magere melk 40 gr parmezaanse kaas 2 klp soloboter 1 teentje knoflook nootmuskaat, peper en zout 1. verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in sukken. doe alles in een koo... bekijk recept »

Bloemkoolsoep met paprika

500 g bloemkool, 2 tassen rode paprika, 20 g boter, 1,5 l kippebouillon, 125 g boursinkaas, 2 gesnipperde uien, peterselie, zout en peper1. Stoof de fijn gesneden ajuin in wat boter. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bloemkool in roosjes, houd... bekijk recept »

Pagina 67 van 100