1000 recepten met bloemkool
600 gr snoekbaarsfilet met vel 1/2 bloemkool 1 bot waterkers 400 gr aardappelen room peper&zout nootmuskaat Maaslands kruidenzout olijfolie 1. Blancheer de waterkers en hak fijn. Bereid van de aardappelen en klassieke smeuïge puree. Voeg de water... bekijk recept »
1 kleine bloemkool 300 g groene boontjes 1 volledige krop sla 400 g ongepelde reuzengarnalen tijmblaadjes 1 lente-ui 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Giet ... bekijk recept »
300 gr groene boontjes 1 kleine bloemkool 1 kleine krop sla 400 gr ongepelde reuzegarnalen 1 paar blaadjes tijm 1 st lenteuitje 3 eetl olijfolie1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Afgieten en afkoele... bekijk recept »
750 g panklare bloemkool 250 g panklare broccoli Solo vloeibaar om in te vetten 3 eieren 500 ml halfvolle melk 4 eetlepels Amora mosterd van Dijon extra nodig: ovenvaste schaal1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 2. Kook de bloemkool 8 minuten i... bekijk recept »
1 bloemkool200 ml room100 ml melk2 eieren100 g emmentaler (geraspt)2 sneetjes wit broodboternootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Snij de korst v... bekijk recept »
200 g rijst300 g tofu2 tomaten150 g bloemkool100 g peultjes2 el gehakt peterseliehandvol basilicum (blaadjes)3 el mayonaise1 el kerriepoederoliepeperzout1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de tofu en de tomaten in kleine blokjes. 2. Kook de rijs... bekijk recept »
4 varkenskoteletten2 augurken0.5 bloemkool (voor de pickles)4 takjes selder4 wortelen1 bosje zilveruien (verse)zeezout0.5 l alcoholazijn3 el zachte mosterd1.5 el kandijsuiker25 g bloem1 kl kurkuma0.5 citroen (sap van)1 bloemkool800 g aardappelen2 dl ... bekijk recept »
1 bloemkool (ca. 750 g)1 ui750 ml groentebouillon200 ml room ( 2 el extra)2 el sinaasappelsap1 el gehakt peterselie (vers)sinaasappelschil (geraspt)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Pel en snipper de u... bekijk recept »
4 varkenskoteletten (kleine)1 kg aardappelen1 bloemkool40 g bloem50 g boter600 ml melk3 el graanmosterdnootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met 10 g boter en 100 ml lauwe melk. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat... bekijk recept »
1/2 kleine bloemkool, in roosjes2 eetlepels olijfolie4 eetlepels vinaigrettedressing 30 g rucola 2 eetlepels walnoten, geroosterd 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de bloemkoolroosjes om met de olijfolie... bekijk recept »