Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Bloemkoolsoep

1 bloemkool 1 ui 1½ l kippenbouillon 25 g boter 1 kruidenboeket (peterselie, tijm, laurier) peper zout1. Snipper de ui. Verdeel de bloemkool in roosjes.2. Fruit de ui in 25 g boter. Doe er de bloemkool bij.3. Schenk er de kippenbouillon o... bekijk recept »

Bloemkoolsoep

1 kg bloemkool 0,500 kg aardappel 0,300 kg ui 0,300 kg preiwit 0,300 kg bleekselder 3,500 l blanke fond 0,200 kg boter 0,010 kg kervel Peper Zout1. Blanke fond bereiden.2. Kleine roosjes van de bloemkool wegsnijden en afzonderlijk houden voor ... bekijk recept »

bloemkoolbladen en stronk soep

buitenste bladen bloemkool stronk bloemkool 1 ui 1 schijf knolselder( 2cm dik) 2 liter water 4 blokjes bouillon(groenten of kip) draai van de pepermolen 1 klontje boter(solo)1. ui zuiver schillen, in stukken snijden en aan stoven in boter2. knolse... bekijk recept »

Mechelse bloemkoolsoep

1 selder 1 grote bloemkool 2 uien 1 groene sla 50 gr kervel 80 gr boter 3 grote aardappelen peper en zout bouillon1. Versnijd de groeten, stoof ze deel in de boter en laat ze eventjes uitzweten. Overgiet ze met de bouillon of wat met bouillon... bekijk recept »

Parmentierschotel met gehakt

800 gr runds/varkensgehakt 2 kg aardappelen Bintje 1 grote bloemkool 150 gr geraspte gruyère 1 ui 1/2 liter melk 1 bolle eetl. boter 1 bolle eetl. bloem peper nootmuskaat 1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook beetgaar2. Schil aardappelen, ko... bekijk recept »

Op vel gebakken snoekbaars met Maaslandse kruiden

600 gr snoekbaarsfilet met vel 1/2 bloemkool 1 bot waterkers 400 gr aardappelen room peper&zout nootmuskaat Maaslands kruidenzout olijfolie 1. Blancheer de waterkers en hak fijn. Bereid van de aardappelen en klassieke smeuïge puree. Voeg de water... bekijk recept »

Bloemkoolsalade met garnalen

1 kleine bloemkool 300 g groene boontjes 1 volledige krop sla 400 g ongepelde reuzengarnalen tijmblaadjes 1 lente-ui 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Giet ... bekijk recept »

Bloemkoolsalade met scampi's

300 gr groene boontjes 1 kleine bloemkool 1 kleine krop sla 400 gr ongepelde reuzegarnalen 1 paar blaadjes tijm 1 st lenteuitje 3 eetl olijfolie1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Afgieten en afkoele... bekijk recept »

Groentegratin

750 g panklare bloemkool 250 g panklare broccoli Solo vloeibaar om in te vetten 3 eieren 500 ml halfvolle melk 4 eetlepels Amora mosterd van Dijon extra nodig: ovenvaste schaal1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 2. Kook de bloemkool 8 minuten i... bekijk recept »

Provencaalse Spread

4 radijzen 1 wortel 0,5 venkelknol 0,5 courgette stukjes bloemkool 4 tenen knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 1 theelepel chilisaus Snijd de radijzen, de wortel, de venkel, de courgette, de bloemkool en de knoflook fijn in de keuk... bekijk recept »

Pagina 68 van 100