1000 recepten met bloemkool
1 bloemkool100 g gekookte ham (in dunne plakjes)75 g geraspt kaas (bv gruyère)25 g boter24 g vloeiende bloem75 cl melknootmuskaatpeperzout1. 2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze 10 minuten of blancheer ze 5 minuten in gezoute... bekijk recept »
350 g bloemkool (in roosjes)6 el bloem4 el bladpeterselie (gehakt)2 el verse basilicum (gehakt)1 teentje knoflook (gesnipperd)3 lente-uien (gesnipperd)1 kl komijnpoeder1 kl kerriepoeder3 eieren2 el olijfoliepeperzout125 g yoghurt1. Voorbereiding: Sni... bekijk recept »
500 g kipfilet300 g bloemkool1 groene paprika500 g tomaten (uit blik)1 ui2 tenen knoflook2 takjes peterseliekerriepoederkomijnpoederchilipoederarachideoliepeperzout1. Snij de kipfilet in grote stukken. Snij de ui in halve ringen. Verdeel de bloemkool... bekijk recept »
2 eendenborstfilets0.25 bloemkool (in roosjes)0.25 bloemkool (groen, in roosjes)1 krop radicchio (rosso)1 krop eikenbladsla0.25 krop krulandijvie3 sjalotten (gehakt)20 cl notenolie1 dl kalfsfond50 g bakboter4 cl frambozenazijnpeperzout1. Verdeel de b... bekijk recept »
200 g merguezworsten300 g bloemkool (roosjes)3 dl melk125 g kruidenkaas1 kl komijnpoeder125 g boter (in blokjes, voor de crumble)50 g boter25 g bloem200 g Sour & Cream chipspeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Maak de crumble door... bekijk recept »
450 g aardappelschijfjes of -partjes (voorgekookt; koelvers)zout1 kleine bloemkool2 vleestomaten, gepeld en in partjes1 krop ijsbergsla, in smalle reepjes250 g gerookte kipfilet,in reepjes (vleeswaren)1 citroen, in partjes3 lente-/bosuitjes, in r... bekijk recept »
250 gram broccoli in roosjes250 gram bloemkool in roosjes500 gram half-om-half gehakt of rundergehakt1 ei4 eetlepel paneermeel75 gram geraspte belegen kaas100 gram magere gerookte spekreepjeszoutversgemalen peper(hot) tomatenketchup6 cherry-/kers... bekijk recept »
1 krop andijvie 1 bloemkool 6 el olijfolie 1 tl nootmuskaat 75 g belegen geitenkaas 500 g kabeljauwfilet zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Was de andijvie en snijd de groente daarna fijn. 3. Verdeel de bloemkool in kleine ro... bekijk recept »
2 tenen knoflook 2 el mosterd 2 el honing 2 tl paprikapoeder zwarte peper himalaya- of zeezout 2 el (extra vierge) olijfolie 12 kippenvleugeltjes 500 g kruimige aardappelen 500 g bloemkool 150 g rucola 1 el biologische roomboter1. Verwarm ... bekijk recept »
250 g courgette 250 g wortels 250 g bloemkool 6 el olijfolie 400-500 g scholfilet zwarte peper himalaya- of zeezout1. Snijd de courgette in schijfjes, de wortels in stukjes van 2 cm en de bloemkool in kleine roosjes. 2. Doe een 2 eetlepels ol... bekijk recept »