1000 recepten met bloemkool
350 g bloemkool (in roosjes)6 el bloem4 el bladpeterselie (gehakt)2 el verse basilicum (gehakt)1 teentje knoflook (gesnipperd)3 lente-uien (gesnipperd)1 kl komijnpoeder1 kl kerriepoeder3 eieren2 el olijfoliepeperzout125 g yoghurt1. Voorbereiding: Sni... bekijk recept »
500 g kipfilet300 g bloemkool1 groene paprika500 g tomaten (uit blik)1 ui2 tenen knoflook2 takjes peterseliekerriepoederkomijnpoederchilipoederarachideoliepeperzout1. Snij de kipfilet in grote stukken. Snij de ui in halve ringen. Verdeel de bloemkool... bekijk recept »
2 eendenborstfilets0.25 bloemkool (in roosjes)0.25 bloemkool (groen, in roosjes)1 krop radicchio (rosso)1 krop eikenbladsla0.25 krop krulandijvie3 sjalotten (gehakt)20 cl notenolie1 dl kalfsfond50 g bakboter4 cl frambozenazijnpeperzout1. Verdeel de b... bekijk recept »
200 g merguezworsten300 g bloemkool (roosjes)3 dl melk125 g kruidenkaas1 kl komijnpoeder125 g boter (in blokjes, voor de crumble)50 g boter25 g bloem200 g Sour & Cream chipspeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Maak de crumble door... bekijk recept »
500 g diepvries pangafilet 1 ui 300 g wortel 200 g bloemkool 400 g rijst 3 el kerriepoeder 2 el olijfolie 1 blokje kippenbouillon 250 ml Griekse yoghurt 1 el bloem Kook de wortel en de bloemkool in kokend water in ca. 5 min. net gaar. Bestrooi d... bekijk recept »
800 g bloemkool150 g champignons3 el kaas (oud geraspt)1 el olijfolie1,5 tl paprikapoeder400 g tartaartjes2 dl tomaten (gezeefd)1,5 stuks uien Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de champignonplakjes mee.Voeg de tartaa... bekijk recept »
1 bloemkoolin kleine roosjes 2 uiengesnipperd 2 teentjes knoflookuitgeperst 1 Spaans pepertjein ringetjes 1 eetl Provencaalse kruiden 1/4 l vleesbouillon (van tablet) 1/4 l creme fraiche 150 gr geraspte kaas 1 eetl olie peper en zout Verwarm de oven ... bekijk recept »
1 blikje champignonsoep1 eetl kerrie1 struik broccoli of 1 kleine bloemkool500 gram visfilet1 kopje geraspte kaas. beetje olie om ovenschaal in te vetten. Verdeel de bloemkool of broccoli in kleine roosjes en kook ze kort (5 min) Meng de kerrie door ... bekijk recept »
750 gr Kippepoelet Olijfolie 2 Knoflookteen 300 gr Bloemkool 200 gr Doperwten (diepvriezer) 1 Grote ui 1 Blikje zon gerijpte tomaten 1 Rode paprika 2 Laurieblaadjes 500 gr Gele (safraan ) rijst 200 gr Gepelde garnalen 1 groot blik krab Verhit de olij... bekijk recept »
1 kleine bloemkool2 uienpeteselie2 dl slagroom500 gr rundergehakt1 eiprovencaalse kruidenpeperzoutkaas. Saus: Gepelde tomaten uit blikuiolijfoliecayennepeper Op de bodem van de ovenschaal leg je de bloemkool, ui, peterselie. Daarover de slagroom en e... bekijk recept »