1000 recepten met bloemkool
700 g geschilde krieltjes 400 g kipfilet 4 el vloeibare margarine 1 ui 2 stevige friszure appels 300 ml appelsap 1 Knorr Bouillonketeltje Kip 2 tl mosterd 600 g bloemkool 2 el fijngehakte peterselie 1. Zet de krieltjes op in een laag koud water... bekijk recept »
800 g borstfilet van braadkip 2 bananen 1 citroen 2 dl extra lichte room (5 à 8 % V.G.) 2 eetl. olijfolie 2 koffiel. kerriepoeder peper en zout 10 grote aardappelen 1 kleine bloemkool (of ± 600 g bloemkoolroosjes 1 ui 100 g zure r... bekijk recept »
1/2 Grote Bloemkool 1 Kommer 250 Gr Boskopappelen 6 Lepels Zout 1 Liter Water 450 Gr Uien 2. 2 Groene en rode Spaanse pepers 3 Tenen Knoflook 4 Cm Verse gember 125 Ml Maisolie 2 Lepels Kurkuma 2 Lepels Zwarte peperkorrels 2 Lepels Mosterdzaadj... bekijk recept »
300 g gedroogde rode linzen 2 middelgrote uien 4 tomaten 1 kleine bloemkool 1 courgette 4 el Solo Vloeibaar Light 1.5 el milde kerriepoeder 1.5 l groentebouillon 8 takjes verse koriander 12 el (magere) yoghurt 1. Spoel de linzen onder koud str... bekijk recept »
500 g diepvries pangafilet 1 ui 300 g wortel 200 g bloemkool 400 g rijst 3 el kerriepoeder 2 el olijfolie 1 blokje kippenbouillon 250 ml Griekse yoghurt 1 el bloem Kook de wortel en de bloemkool in kokend water in ca. 5 min. net gaar. Bestrooi d... bekijk recept »
800 g bloemkool150 g champignons3 el kaas (oud geraspt)1 el olijfolie1,5 tl paprikapoeder400 g tartaartjes2 dl tomaten (gezeefd)1,5 stuks uien Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de champignonplakjes mee.Voeg de tartaa... bekijk recept »
1 bloemkoolin kleine roosjes 2 uiengesnipperd 2 teentjes knoflookuitgeperst 1 Spaans pepertjein ringetjes 1 eetl Provencaalse kruiden 1/4 l vleesbouillon (van tablet) 1/4 l creme fraiche 150 gr geraspte kaas 1 eetl olie peper en zout Verwarm de oven ... bekijk recept »
1 blikje champignonsoep1 eetl kerrie1 struik broccoli of 1 kleine bloemkool500 gram visfilet1 kopje geraspte kaas. beetje olie om ovenschaal in te vetten. Verdeel de bloemkool of broccoli in kleine roosjes en kook ze kort (5 min) Meng de kerrie door ... bekijk recept »
750 gr Kippepoelet Olijfolie 2 Knoflookteen 300 gr Bloemkool 200 gr Doperwten (diepvriezer) 1 Grote ui 1 Blikje zon gerijpte tomaten 1 Rode paprika 2 Laurieblaadjes 500 gr Gele (safraan ) rijst 200 gr Gepelde garnalen 1 groot blik krab Verhit de olij... bekijk recept »
1 kleine bloemkool2 uienpeteselie2 dl slagroom500 gr rundergehakt1 eiprovencaalse kruidenpeperzoutkaas. Saus: Gepelde tomaten uit blikuiolijfoliecayennepeper Op de bodem van de ovenschaal leg je de bloemkool, ui, peterselie. Daarover de slagroom en e... bekijk recept »