Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Curry met kruidige kippendijen

250 g zilvervliesrijst 500 g kippendijen 2 kleine sjalotten 150 g verse shiitake 1 lente-ui 20 ml olijfolie 250 g romanesco of bloemkool 1 tl kurkuma 200 ml kokosmelk 20 ml water 1 el geraspte schil biologische citroen basilicum1. Kook de ... bekijk recept »

Macaroni Carbonara met kappertjes en salade

350 g bloemkool en/of broccoliroosjes peper, zout cayennepeper 3 el Bertolli Extra vergine olijfolie 1 el balsamicoazijn 200 g elleboogmacaroni 3 kleine uien 2 teentjes knoflook 2 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar 1 pot (255 g) Bertolli ... bekijk recept »

Macaroni uit de oven met ham

1 stronk broccoli kleine roosjes 300 gr macaroni 500 ml melk 1 zakje bechamelsaus( Grand Italia) 150 gr belegen geraspte kaas 1 teen knoflook geperst 50 gr Parmezaan of Grana padano geraspt iets extra 250 gr hamblokjes 3 el paneermeel1. Verwarm de... bekijk recept »

Bloemkoolcrème met parmezaanschilfers en olijfolie

1 el Solo 2 bloemige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden 1 l melk zout, peper 1 el Solo nootmuskaat, vers geraspt 50 g parmezaanschilfers 1 el olijfolie extra vergine nog nodig:1 bloemkool, gewassen, schoongemaakt en in roosjes 2 lookte... bekijk recept »

landbouwerssoep

200 gr spek 2 grote uien 2 st wortelen 1 st preistengel 1 kleine witte selder 200 gr fijne erwtjes 200 gr fijne boontjes 1/4 st bloemkool 2.5 l kippenbouillon 4 st kleine tomaten(of 2 grote) 1 beetje kervel en peterselie1. Versnipper de ui en ... bekijk recept »

Runderbouillonsoep met groenten

0,200 kg ui 0,150 kg wortel 0,100 kg knolselder 0,100 kg bleekselder 0,200 kg prei 0,100 kg bloemkool 0,100 kg raap 0,050 kg spruit 0,050 kg prinsessenboon 0,050 kg doperwt 0,050 kg engelenhaar 0,010 kg peterselie 3,500 l blanke fond 0,075 kg b... bekijk recept »

Gegrilde lamsrug met tijm gevuld met emmental

1 kg lamsrug (ongeveer 6 tot 8 koteletten) water zout Solo 300 g emmental grand cru 1 tuiltje tijm peper 0.5 bloemkool 3 courgettes 1. Snij van de Emmental net zo veel sneden van 5 mm dikte als er tussenribstukken zijn. 2. Bak de gepareerde lams... bekijk recept »

Bloemkoolroom met spekjes

1 eetlepel Solo Vloeibaar 1 fijngesnipperde sjalot 150 g bloemkoolroosjes 200 ml kippenbouillon 100 ml kookroom zout versgemalen peper 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes 1 eetlepel gehakte bieslook 4 kleine glaasjes1. Verwarm de Solo Vloeibaar e... bekijk recept »

Bloemkoolroom met spekjes

1 eetlepel Solo Vloeibaar 1 fijngesnipperde sjalot 150 g bloemkoolroosjes 200 ml kippenbouillon 100 ml kookroom zout versgemalen peper 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes 1 eetlepel gehakte bieslook 4 kleine glaasjes1. Verwarm de Solo Vloeibaar e... bekijk recept »

Varkensmignon Blackwell

4 mignonetten, elk ongeveer 160 gr 20 verse zilveruitjes 1/4 komkommer 1/8 bloemkool 1/2 dl droge witte wijn 1 dl kippenbouillon 2 dl room solo, bakken en braden 2 el pickles 1 el vers gehakte platte peterselie peper&zout (pezo)1. Dompel de zilveru... bekijk recept »

Pagina 96 van 100