Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Taco met haring en avocado

4 haringen 1 rijpe avocado 3 tomaten 2 bosuitjes sap van een halve citroen 2 eetlepels koriander (fijngehakt) 4 kleine soft-taco’s (of tortilla’s) 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels zure room 75 gram waterkers of veldsla zout en versgemalen zwarte pep... bekijk recept »

Thaise viscakejes

250 g kabeljauwfilet 1 limoen 2 cm verse gemberwortel – geraspt 1 eetlepel Thaise vissaus 1 eetlepel Thaise sojasaus 1 ei 2 eetlepels maïzena 2 bosuitjes – in ringetjes 1 rode peper – zonder zaadjes en in reepjes 4-5 eetlepels roerbakolieVerwarm de o... bekijk recept »

Salade Met Broccoli En Geitenkaas

1 dl olijfolie400 g broccoli1 citroen12 kerstomaatjes2 bosuitjes2 zakjes slamelange150 g geitenkaas20 zwarte olijven zonder pitzoutpeper Bereidingswijze Snijd de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in een pan met kokend water en zout in ca. 4 m... bekijk recept »

Warme Croissants Met Brie En Rivierkreeftjes

2 bosuitjes ? 12 cherrytomaatjes ? 6 takjes koriander ? 150 g roombrie ? 4 gekoelde afbakcroissants naturel (pak a 2 stuks) ? 1 bakje rivierkreeftjes (100 g) Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasovenstand 4. Bosuitjes schoonmaken e... bekijk recept »

Hartige Noedelkugel

125 gr ongezouten boter op kamertemperatuur 250 gr roomkaas op kamertemperatuur 250 gr cottage cheese 5 losgeklopte eieren 4,5 dl melk geraspte schil en sap van 1 citroen 2 bosuitjes,gesnipperd 45 gr rozijnen zout versgemalen zwarte peper 1/4 tl gera... bekijk recept »

Pittig Gegrild Koreaans Rundvlees (Bulgogi)

750 gr. kogelbiefstuk 3 el. sesamzaadgeroosterd 3 bosuitjes 3 knoflooktenen 1 centimeter gemberwortel 1.5 el. suiker 1 dl. sojasaus 4 el. water 0.5 el. sesam-olie 1 tl. bonenpastarode 2 el. rijstwijn 1 el. korianderblaadjes Chilisaus Pep... bekijk recept »

Couscoussalade

1/2 pak couscous (a 400 g) ? 3 eetlepels olijfolie ? 1 1/2 citroen ? zout ? 300 g doperwten (diepvries) ? 1 rode paprika ? 3 bosuitjes ? 1/2 zakje verse munt (a 15 g) ? 200 g feta (kaas) ? peper Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl koke... bekijk recept »

Tomatenbrood Met Knoflookmosselen

1 kleine ciabatta 2 eetl. gekruide tomatensaus uit pot of blik 2 eetl. olijfolie 1 bosuitjes 1 teentje knoflook 150 g gekookte mosselen zout versgemalen peper Bereidingswijze Snijd het broodje horizontaal doormidden en bestrijk de helften met de tom... bekijk recept »

Scholfilet Met Romige Courgette

300 g scholfilet 1 eetlepel citroensap 1 kleine courgettein blokjes 3 bosuitjesin ringetjes 4 eetlepels crème fraîche 2 volle theelepels kerriepoeder 1 eetlepel peterselie (of uit de diepvries van Darégal) zoutpeper Bereidings... bekijk recept »

Soep

1 blik heldere kippensoep(ca 800 ml)) 3 el bloem 1,5 dl witte wijn 1 blikje groentemacedoine(400 g) 3 bosuitjes 200 g gerookte kipfilet peper,zout een bosje peterselie 8 sneden vokoren vloerbrood 40 g dieetmargarine Bereidingswijze Verwarm de... bekijk recept »

Pagina 75 van 100