Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Taco met haring en avocado

4 haringen 1 rijpe avocado 3 tomaten 2 bosuitjes sap van een halve citroen 2 eetlepels koriander, fijngehakt zout en versgemalen zwarte peper 4 kleine soft-taco?s (of tortilla's) 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels zure room 75 g waterkers of veldslaSc... bekijk recept »

Groenteovenschotel met linzen

voor 2 personen: 1 eetlepel boter 1 ui 1 teentje knoflook 1 gele paprika 125 gram champignons 2 stengels bleekselderij 1 eetlepel fijngeknipte peterselie 5 eetlepels gekookte linzen 1/2 blik tomaatblokjes 150 gram hamblokjes 1/2 theelepel gedroogde t... bekijk recept »

Eiermie met zalm

400 gram eiermie6 eieren100 gram geraspte belegen kaas 400 gram diepvries zalmfilets (Vismarine), ontdooid4 eetlepel olijfolie3 lente-/bosuitjes , in ringen25 gram boter of vloeibaar bakproduct 1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakk... bekijk recept »

Filodeegpakketje Met Geitenkaas

- 4 velletjes (diepvries) filodeeg - 2 bosuitjes - 3 eetlepels olijfolie - 2 plakken Franse geitenkaas van 50 gram - 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix - versgemalen zwarte peper - 2 eetlepels witte wijn Voorbereiding Verwarm de oven voor op 220 grad... bekijk recept »

Bieflapjes Met Mango-gembersaus

1 mango (ca. 300 gram) - 4 bolletjes gember - 2 eetlepels gemberstroop - 1 dl tomatensap - 3 bosuitjes - 1 zak sugar snaps (150 gram) - 400 gram bieflapjes - 1 eetlepel chillipoeder - 3 eetlepels olie - 1 teentje knoflook - 2 theelepels kruidenbouill... bekijk recept »

Aziatische Mosselen

4 kilo mosselen 1 bos bosuitjes 1 teentje knoflook 1 serehstengel 1 rode peper 3 dl kokosmelk 1 bos bladpeterselie of koriander Bereidingswijze 1. Zet de mosselen ca. 1 uur in koud water. Was en borstel ze schoon. Verwijder kapotte mosselen en ... bekijk recept »

Fillorolletjes Met Kleine Champignons

4 vellen fillobladerdeeg 2 bakjes kleine champignons 3 bosuitjes 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie peper zout 1 theelepel ketoembar 4 eetlepels salsasaus Bereidingswijze Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. ... bekijk recept »

CHINESE NOEDELS MET SCAMPI EN PEULTJES

2 tl maizena 2 el witte wijn 2 el sojasaus 250 g rauwe tijgergarnalen of scampigepeld 1 el olie 15 g verse gemberfijngehakt 1 teentje knoflookfijngehakt 200 g peultjes of sugarsnaps 125 g eiernoedels of eiermievoorgekookt of geweekt 2 bosuitjein dun... bekijk recept »

Garnalen-tomatentaartje

200 g Hollandse garnalen 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes bruinbrood, zonder korst 2 bosuitjes 2 eieren 4 eetlepels crème fraîche of kookroom peper, versgemalen mespuntje kerriepoeder 75 g belegen kaas, geraspt 100 g kerstomaatjes,... bekijk recept »

Makreelsalade met sinaasappel en sperziebonen

1 gestoomde/gerookte makreel van 400 g 250 g sperziebonen, gehalveerd 2 sinaasappels ½ eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel mosterd 4 eetlepels olijfolie extra vierge versgemalen zwarte peper 1 bosui, in dunne ringen 2 eetlepels kleine zwarte olijfjes... bekijk recept »

Pagina 74 van 100