Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Provencaalse Sperzieboontjes

750 g sperziebonen 4 tomaten 1 bosje bosuitjes 1 teentje knoflook 3 el (olijf)olie 2 tl gedroogde Provencaals kruiden zout versgemalen peper 1 scheutje citroensap of wijnazijn Voorbereiding Maak de sperzieboontjes schoon. Dompel de tegenover de ... bekijk recept »

Risotto

1 kopje rijst 1 bos bosuitjes knoflookchampignonsbasilicumbieslookdroge witte wijn bouillonblokjezwarte peper25 cc room 30 cc olijfolie 1 vers takje of een teelepel gedroogde oregano. Zet de pan op hoog vuur en fruit de witte onderkant van de bosui s... bekijk recept »

Geroerbakte Gemarineerde Kippenvleugeltjes Met Paprika's

24 kippenvleugeltjes1 rode en 1 gele paprika1 cm gemberwortel2 tenen look4 stengels bosui (lenteui of pijpajuin)arachideolieShaoshing rijstwijn. Voor de marinade : 1/2 tl zoutlichte sojasaus1/2 tl zwarte peper2 tl maizena1 losgeklopt eiwit1 tl sesamo... bekijk recept »

Provencaalse Sperzieboontjes

750 g sperziebonen 4 tomaten 1 bosje bosuitjes 1 teentje knoflook 3 eetl. (olijf)olie 2 theel. gedroogde Provencaals kruiden zout en versgemalen peper 1 scheutje citroensap of wijnazijn Voorbereiding Maak de sperzieboontjes schoon. Dompel de teg... bekijk recept »

Garnalen-tomatentaartje

200 g Hollandse garnalen 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes bruinbroodzonder korst 2 bosuitjes 2 eieren 4 eetlepels crème fraîche of kookroom peperversgemalen mespuntje kerriepoeder 75 g belegen kaasgeraspt 100 g kerstomaa... bekijk recept »

Garnalen-tomatentaartje

200 g Hollandse garnalen 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes bruinbroodzonder korst 2 bosuitjes 2 eieren 4 eetlepels crème fraîche of kookroom peperversgemalen mespuntje kerriepoeder 75 g belegen kaasgeraspt 100 g kerstomaa... bekijk recept »

Garnalen-tomatentaartje

200 g Hollandse garnalen 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes bruinbroodzonder korst 2 bosuitjes 2 eieren 4 eetlepels crème fraîche of kookroom peperversgemalen mespuntje kerriepoeder 75 g belegen kaasgeraspt 100 g kerstomaa... bekijk recept »

Garnalen-tomatentaartje

200 g Hollandse garnalen 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes bruinbroodzonder korst 2 bosuitjes 2 eieren 4 eetlepels crème fraîche of kookroom peperversgemalen mespuntje kerriepoeder 75 g belegen kaasgeraspt 100 g kerstomaa... bekijk recept »

Garnalen-tomatentaartje

200 g Hollandse garnalen 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes bruinbroodzonder korst 2 bosuitjes 2 eieren 4 eetlepels crème fraîche of kookroom peperversgemalen mespuntje kerriepoeder 75 g belegen kaasgeraspt 100 g kerstomaa... bekijk recept »

Garnalen-tomatentaartje

200 g Hollandse garnalen 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes bruinbroodzonder korst 2 bosuitjes 2 eieren 4 eetlepels crème fraîche of kookroom peperversgemalen mespuntje kerriepoeder 75 g belegen kaasgeraspt 100 g kerstomaa... bekijk recept »

Pagina 72 van 100