Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Garnalen-tomatentaartje

200 g Hollandse garnalen 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 sneetjes bruinbroodzonder korst 2 bosuitjes 2 eieren 4 eetlepels crème fraîche of kookroom peperversgemalen mespuntje kerriepoeder 75 g belegen kaasgeraspt 100 g kerstomaa... bekijk recept »

Geitenkaasbuideltje Met Een Witlof-appelsalade

200 gr zachte geitenkaas, 1 snuf kerriepoeder 2 mandarijnen 1 el honing 30 gr cashewnootjes fijngehakt 40 gr spinazie, 4 loempiavellen, 3 stronken witlof, 1 groene appel, 6 radijsjes 1 bosui, 1 tl pesto, 1 el karnemelk, 2 el olijfolie, 1 tl gembersir... bekijk recept »

Roergebakken Mosselen Met Romige Citroenrijst

2 kilo mosselen.1/2 citroen.30 gram roomboter.200 gram risottorijst.1 visbouillontablet.3 bosuitjes.1 teen knoflook.1 zakje verse koriander.versgemalen peper.3/4 dl droge witte wijn.50 gram verse roomkaas. Bereidingswijze 1~ Bereiden mosselen onder k... bekijk recept »

Gegrilde Oesterzwammen Met Risotto

2 sjalotjes ? 3 bosuitjes ? 2 bakjes oesterzwammen (` 150 g) ? 4 eetlepels olijfolie ? 1 pak risottorijst (400 g) ? 2 dl witte wijn ? 2 groentebouillontabletten ? 1 zakje panklare sperziebonen (250 g) ? 75 g oude kaas (stukje) Sjalotjes pelle... bekijk recept »

Provencaalse Aardappelen

750gr aardappelen ? 2 vleestomaten ? 50gr zwarte olijven zonder pit ? 2 bosuitjes ? 1 tl Provencaalse kruiden ? 4 el olijfolie ? zout ? peper. Bereidingswijze Snijd de geschilde aardappelen in stukken van gelijk formaat en kook ze in water met wat zo... bekijk recept »

Caraibische rijstschotel

250 g basmatie rijst 1 tl piment 1 kippenbouillon tablet 1 rode paprika 2 stengels bleekselderij 6 bosuitjes 3 gemberbolletjes 1 mango 1 banaan 2 limoenen 20 g verse koriander 1 teentje knoflook 1 tl sambal oelek 1 el witte wijn azijn 1 el gember sir... bekijk recept »

Chili con carne

Voor 4 personen: 2 rode paprika's, 1 tomaat, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 2 stengels bosui, 250 gram rode nierbonen , 1 biefstuk (ca. 200-300 gram), 50 gram blokjes spek, 1 blokje rundsbouillon, 1 stukje panela (ca. 1cm³), 1 kleine groene (niet-zoete) ... bekijk recept »

Drie moderne tapas

Rolletje gemarineerde zalm met pesto: 4 grote zuringbladen (of groot blad van raketsla) 4 plakjes gemarineerde zalm (te koop in de winkel) 100 g groene pesto zwarte peper Rolletje rosbief met nori, komkommer, wortel: 150 g gebraden rosbief, in plakje... bekijk recept »

Kabeljauw met een peterseliesausje

800 gr.aardappelen12 bosuitjes2 eierenzout100 gr.spekjes500 gr.kabeljauwfilets1 bosje peterselie ? visbouillontablet1 dl.witte wijn 50 gr.boterpeper- Verwarm de oven voor op 175 gr. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimet... bekijk recept »

Pardanosnitzel met broccoli

1 zakje panklare opscheppers (450 g, aardappeltjes)1 schaaltje panklare broccoliroosjes (300 g)200 g Pardanokaas1 bosuitje1 ei1/2 eetlepel tacokruiden3 eetlepels gembersiroop5 eetlepels paneermeel25 g boter of margarine25 g kruidenboterzout- Aardappe... bekijk recept »

Pagina 73 van 100