Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Gegratineerde Aubergine

2 st.  Aubergine (of courgette) ? Bakje  Champignons 80 gr  Olijven 1/3 potje  Pesto Genovese of Rosso 2 st. Bosui ? bos Bospeen 2 teentjes Knoflook 50 gr Mozzarella/ Parmezaanse kaas 1 el. Olijfolie 1. Was de aubergine... bekijk recept »

Roergebakken kipfiletblokjes

600 gram in blokjes gesneden kipfilet 2 eetlepels maïzena 6 in schuine ringetjes gesneden bosui; tjes 150 gram taugé 175 gram broccoliroosjes 1 grof gesneden ui 120 gram in staafjes gesneden wortel 1 uitgeperst teentje knoflook 2 in reepjes gesneden ... bekijk recept »

Kruidige vispakketjes

400 gm kabeljauwfilet (diepvries, 4 stukk; en) 1 paar lente-uitjes 1 zout 1 zakje kruidenpasta voor boemboe pe; pesan 1 aluminiumfolie ofbananenblad 400 gm roerbakgroenten (koelvitrine) Verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat de kabeljauw ontdooie... bekijk recept »

Zonnige paprikasoep

4 bosuitjes in ringetjes 30 gm boter 2 kruidenbouillontablet 4 paprika's gele 1 peper 2 eetlepel(s) peterselie verse, gehakte 4 theelepel(s) tijm, verse 800 ml water 1 zout Bereiding: Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Maak de paprika's schoon en ... bekijk recept »

Kruidige vispakketjes

400 gm kabeljauwfilet (diepvries, 4 stuk; ken) 1 paar lente-uitjes 1 zout 1 zakje kruidenpasta voorboemboe pep; esan 1 aluminiumfolie ofbananenblad 400 gm roerbakgroenten (koelvitrine) Verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat de kabeljauw ontdooien... bekijk recept »

Knoflookgamba's

10 gamba's, 6 knoflooktenen, 1 bosui, 3 eetlepels olijfolie, zout, peper Pel de gamba door de kop en de schaal te verwijderen. Pel de knoflooktenen en snipper ze fijn. Snij het bosuitje in kleine ringetjes. Verhit olijfolie in een roerbakpan. Voeg ... bekijk recept »

Lamscurry 6

2 teentjes knoflook 1/2 citroen 500 gr lamsbout 2 eetlepels zonnebloemolie 1 zakje Tikka Masala Curry Base (80 gr, Patak's) 2 pakjes Creamy Coconut ( aacute 200 ml, Blue Dragon) 1 zakje garneeramandelen (Baukje) 1 bosui Pel de knoflook. Pers de citr... bekijk recept »

Spaanse tapasschaal

1 stokbrood enkele tenen knoflook olijfolie 8 plakjes Serranoham in stukjes 12 middelgrote trostomaten 1 ei 1 blikje tonijn 10 ontpitte groene olijven 3 eetlepels citroensap 3 eetlepels mayonaise 200 gr gekookte mosselen 1 bosui paprikapoeder 3 takje... bekijk recept »

Kipgehakt met pikante rijst

200 gram kipgehakt 1 kleine ui 1 teentje knoflook 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel paprikapoeder 1 eierdooier zout en versgemalen peper 2 eetlepels bloem 2 bosuitjes 150 gram rijst Boter en/of olie om te bakken Sap van 1 sinaasappel 1 theelepel h... bekijk recept »

Gehaktpasteitjes met aardappel en garnalen

1 rol diepvriesbladerdeeg of diepvrieskorstdeeg (2 vellen) 1 bosuitje 2 teentjes knoflook 1 rood pepertje 1 gekookte aardappel 75 gr gepelde Noorse garnalen 300 gr half-om-halfgehakt 1 eetlepel tomatenpuree 1/2 eetlepel tijmblaadjes 1 ei Peper Zout 1... bekijk recept »

Pagina 70 van 100