Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Varkensschnitzel In Kruidige Marsalasaus

3 bosuitjes 2 varkensschnitzels 100 g rauwe ham (vleeswaren) 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g) 4 eetlepels olijfolie 1 zakje voorgekookte minikrieltjes (450 g) 4 eetlepels Marsala (slijter) zout en peper Bosuitjes schoonmaken en in dunne ri... bekijk recept »

Tonijn Tapenade

1/4 tl. bosuitjes1,4 tl. knoflook4 bl basilicum5 zwarte olijven5 kappertjes25 gr gepliceerde tomaten25 gr zongedroogdetomaten op olie2 el. olijfoliemespunt mosterd1 tl olie van zongedroogde tomaten50 gr tonijnzeezout en peper Snij de bosui, knoflook,... bekijk recept »

Moederdagrecept Babi Pangang A La Oma

750 gram varkenslappen 10 el ketjap manis 6 el vloeibare margarine (blue bandbecelbertollicromaeigen huismerk etc). 3 bosuitjes 3 el citroensap 2 tenen knoflook 1 ui 1 stukje gemberwortel a ca. 2 cm 1 el goela djawa of bruine suiker 1 tl sere... bekijk recept »

Frittatarondjes Met Hollandse Garnalen

8 bosuitjes6 eieren2 dl. volle melkzoutpeper1 bakje Hollandse garnalen2 el. olijfolie1 bakje verse vissaus "cocktail" (150 ml. AH Huistraiteur)half zakje verse bieslook Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes van ca. 3 cm. snijden. In kom eieren ... bekijk recept »

Tortellini Met Paddestoelen En Tomaat

5 tomaten 2 bosuitjes 1 eetlepel olijfolie kastanjechampignonsoesterzwammen en shiitakesamen 150 g 1 teentje knoflook zoutversgemalen zwarte peper 450 g tortellini met vleesvulling 1 eetlepel geknipte peterselie 1 eetlepel basilicum 50 g geraspte Par... bekijk recept »

Geroosterde Maiskolf Met Oosterse Kruidenboter

1 teen knoflookuitgeperst 1 eetl. fijngehakteverse gember 1? theel. Thaise rode currypasta 25 g boter 175 g boter 2 rode pepersin kleine stukjes 15 g korianderfijngehakt 3 bosuitjes in ringen Bereidingswijze Meng knofgember en currypasta met de 25 g ... bekijk recept »

Italiaanse Salade

Voor 2-3 pers.: 100 a 150 gr. gemengde groene en rode slasoorten (bijv. veldslalollo rossoijsbergsla, kropsla)2 trostomaten1 a 2 bosuitjes1 mozzarellakaasje50 gr. zwarte olijven zonder pit1 eetl. basilicumolijfolie1/3 eetl. rode wijnazijnsuiker of ho... bekijk recept »

Kip-roomsaus

500 gr. kipfilet150 gr. spekblokjes! rode paprika150 gr. kruidenroomkaas2dl kippenbouillon2dl roomfrisoregano1 bosuiolijfoliepeper en zout. Bak de in reepjes gesneden kipfilet met de spekblokjes in de olie bruin en gaar. Voeg de in kleine stukjes ges... bekijk recept »

Pasta Gratin

350 gr penne zout 1 bosui 2 dl room culinair 1 ei peper zout 75 gr pittige kaas Kook de pasta in water met zout beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringetjes. roer de room culinair met het losgeklopt... bekijk recept »

Kipfilet Ingepakt In Parmaham In Romige Tomatensaus

4 kipfilets zout en pepeer uit de molen12 plakjes parmaham 2 e.l.olijfolie 1 knoflookteen gesnipperd 1 bosje bosui diagonaal gesneden 400 gram stukjes tomaat sap van 1 citroen 150 ml creme fraiche3 e.l. gehakte peterseliemespunt suiker geraspte parme... bekijk recept »

Pagina 69 van 100