Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Rundvleesragout Met Paddenstoelen

200 gram paddestoelen soepmix20 gram boter1 sjalot4 pasteibakjes1 blik runderragout a 400 gram1 dun bosuitje4 toefjes peterselie Snijd de bosui in ringetjes. Snipper de sjalot. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Smelt de boter in ... bekijk recept »

CHINESE HONING KIP

500 gram kipfilet 3 eetlepels bloem Zout 2 cm verse gemberwortel 3 bosuitjes 1 theelepel maizena 2 eetlepels chilisaus 1 eetlepel vloeibare honing 3 eetlepels citroensap 3 dl arachide olie 1 eetlepel sojasaus In wok olie verhitten tot ca. 170? C. Ov... bekijk recept »

Salade Mesclun Met Oude Kaas,shiitakes En Mosterd

Een halve fijngesneden Chinese kool/een flinke hand spinazie of veldsla/250g tauge/100g peulen of andere boontjes(net wat je in huis hebt),2el olijfolie of notenolie/50g grote shiitake paddestoelen/1 el honing/1el pittige mosterd/4el citroensap/2el s... bekijk recept »

Eenhapsquiches

(voor 18-22 stuks) 1 el boter 100 g fijngesneden rode paprika 50 g fijngesneden bosui (wit en groen) 3 grote eieren 2 el melk 50 g grof geraspte belegen kaas 1/4 tl zout mespunt zwarte peper Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Smoor paprika ... bekijk recept »

Mexicaanse Soep Met Groenteflap

4 plakjes bladerdeeg 1 ei 100 g feta 30 g pijnboompitten 1 bosje bosui 2 vleestomaten 1 blikje Mexicaanse soep. Verwarm de oven voor op 220 ?C. Snijd de feta in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd het vru... bekijk recept »

Spaanse Tapasschaal

200 g gekookte mosselen 100 g gebrande of gerookte amandelen 12 middelgrote trostomaatjes 10 ontpitte groene olijven 8 plakjes serranoham 3 el mayonaise 3 el citroensap 3 takjes peterselie 1 bosui 1 blikje tonijn 1 ei 1 stokbrood paprikap... bekijk recept »

Mexicaanse Groenteflapjes Met Soep

4 lapjes bladerdeeg 1 ei 100 gr. feta-kaas 30 gr pijnboompitten 1 bosje bosui 1 blik mexicaanse soep 4 tomaten Zie boven bekijk recept »

Gazpacho

2 komkommers1 rode en 1 groene paprika700 gr. tomaten1 ui,2 tenen knoflook6 sneetjes oud wit brood1/2 dl. sherry of wijnazijn2-4 theel.zout,1 liter bouillon(mag van blokje) 6 eetl olijfolie,3 eetl. tomatenpuree,1theel.paprikapoeder,1 theel.gemalen ko... bekijk recept »

Thaise Zalmsalade

2 stukken gefileerde zalm van circa 200 g per stuk 1 scheutje olie om te bakken blaadjes sla ringetjes bosui plakjes komkommer blokjes ananas om te garneren Voor de dressing: 4 eetl. citroensap 2 eetl. Thaise vissaus (nam plaa) 1 rode Spaanse pep... bekijk recept »

Pasta Met Tomaten-feta Saus

125 gr pasta 3 tomaten 1 bosui 1 halve paprika 2 tenen uitgeperste knoflook 2 el olijfolie 150 gram feta 1 tl basilicum 1 tl oregano 2 tl peterselie 1 tl honing versgemalen peper naar smaak Snijd de tomaten, paprika, en bosui in kleine blokjes en doe... bekijk recept »

Pagina 67 van 100