Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Sperziebonen Met Spekjes

800 gr dunne sperziebonen 3 bosuitjes met groenfijngesneden 2 el olijfolie 150 gr gerookte spekblokjes 150 gr oude kaasgeraspt 2 rode paprika's in kleine blokjes bieslook peper zout Haal de sperziebonen af en kook ze met iets zout in +/- 10 minuten g... bekijk recept »

Shoarmabroodje Met Bonensalade

150 gram sperziebonengebroken - zout - 200 gram Komkommersalade - 75 gram verse spinaziegewassen en goed uitgelekt - 1/2 rood pepertjegesnipperd - 1 bosuitjein ringetjes - peper - 8 shoarmabroodjes Bereidingswijze Kook de sperziebonen in ? 7 min. wat... bekijk recept »

Shoarmabroodje Met Bonensalade

150 gram sperziebonengebroken - zout - 200 gram Komkommersalade - 75 gram verse spinaziegewassen en goed uitgelekt - 1/2 rood pepertjegesnipperd - 1 bosuitjein ringetjes - peper - 8 shoarmabroodjes Bereidingswijze Kook de sperziebonen in ? 7 min. wat... bekijk recept »

Lauwwarme Pastasalade Met Kip

1 dubbel kipfilet of 2 halve 1 ons veldsla handje vol verse basilicum 150 gr. kastanje champignons 1 paprika 1 tomaat bosui 2 a 3 teentjes knoflook italiaanse keukenkruiden peper en zout 150 gr pasta fusili of vlinderpasta Peper en zout de kipfilet g... bekijk recept »

Kipsate Met Een Pittige Perziksalsa

4 halve perziken uit blikuitgelekt== 2 sjalottengesnipperd==3 el zoete chilisaus==1 bosuitjein dunne ringetjes==peper==zout==4 porties kipfiletsate. Hulpmiddelen Bbq Hulpmiddelen - Bbq Bereidingswijze Snijd de perziken in piepkleine blokjes. Schep ... bekijk recept »

Quorn Lasagna Flapjes

1 doosje italiaanse quornstukjes4 vellen groene lasagna1 el olijfolie3 bosuitjes in ringen1 uitgeperste teen knoflook100 gram verse roomkaas3 geroosterde paprika's uit pot -in reepjes Kook de lasagnavellen in 8 min.: zorge dat ze niet plakken!!, Doe ... bekijk recept »

Tortilla Met Kipgehakt En Groentesalsa

400 gr kipfiletzout,peper4 eetl zonnebloemolie1 rode paprika2 avocado's200 gr maiskorrels(blik)1 limoen1 bosuitje4 takjes koriandertabasco8 soft tortilla's Snij de kipfilet in blokjes en maal ze in de keukenmachine tot gehakt.Breng op smaak met peper... bekijk recept »

Mexicaanse Bonensalade Met Feta

400 gram rode bonen uit blik 400 gram witte bonen uit blik 1 stuks rode uien 3 stuks bosuitjes 1 stuks rode paprika 2 stuks bleekselderij 3 eetl. citroensap of witte-wijnaanzijn 1 tenen knoflook 1 dl olijfolie 250 gram feta Doe de bonen in e... bekijk recept »

Kruidensalade Met Garnalen

250 gr bulghur zoutpeper 2 citroenen 1 rode ui 6 bosuitjes 3 vleestomaten 4 eetlepels fijngehakte peterselie 4 eetlepels fijngehakte munt 6 eetlepels olijfolie 150 gr gepelde Noorse garnalen 4 mooie bladen ijsbergsla 50 gr zwarte olijven zonder pit D... bekijk recept »

Nachos Met Pittige Surimisalade

1 bosuitje 1 tomaat 1 eetlepel jalape?o-pepersaus 1 bolletje gember verse koriander 200 gr. surimi enkele druppels tabasco zoutpeper 20 nachos (ronde tortillachips) Voorbereiding Bosuitje in dunne ringetjes snijden. Tomaat inkruisenonderdomp... bekijk recept »

Pagina 66 van 100