Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Shii-takesoep

10 stuks gedroogde shii-takes1 tl rode currypastateentje knoflook gepeld en gesnipperd2 bosuitjes gesnipperd1 rode peper (zaadlijsten verwijderd)100 gr taugesesamoliescheutje sojasaus Voorbereiding De shii-takes vier uur wellen in een kom met een lit... bekijk recept »

Kaassoep

Romige kaassoep voorgerecht4 personen ? 20 g boter of margarine ? 25 g bloem ? 1 flesje witte wijn (250 ml) ? 1 1/2 groentebouillontablet ? 1 zakje geraspte pittige kaas (150 g) ? 1 bekertje slagroom (125 ml) ? nootmuskaat ? 2 bosuitjes In (s... bekijk recept »

Mosselen

4 kg mosselenpanklaar 5 sjalotjes 3 teentjes knoflook stukje gemberwortel van 4 cm 3 eetlepels roerbakolie 2 dl witte wijn 1 dl kokosmelk 2 limoenen of citroenen 4 bosuitjes of 1 prei Verhit de roerbakolie in een ruime wok of hapjespan. Fruit... bekijk recept »

BROODJE ZEEZICHT

4 maïsbolletjes of volkorenbroodjes olijfolie of boter om te bestrijken 1 dl koksroom 100 g gekookte mosselen 100 g grote garnalen 100 g krabfantasysticks 1 eetl. citroensap zout en versgemalen peper 4 eetl. remouladesaus uit pot of fles ... bekijk recept »

Kippenbouillon Met Bosuien

Ingredienten: 1 soepkip 1 bouguet garni (takje tijmlaurierpeperkorrels) 1/2 prei 2 stengels bleekselderij 3 liter water 1 dessertl zout Vulling: 5 bosuiende uien in repen en het groen in ringetjes gesneden 1 eetl olijfolie Doe alle bouillon-ingredien... bekijk recept »

Zomerse Sandwichbol Met Salade

2 avocado's 2 bosuitjes 4 kleine tomaten 1 klein rond vloerbrood 2 bakjes kip-kerriesalada (of zelfgemaakt) 75 gram veldsla 2eetlepels fijngehakte basilicum Bestrijk alle lagen behalve het kapjeroyal met de salade. Leg de onderkant op een schaal en v... bekijk recept »

Griekse Sushi

Bloem,ei,fetta,roomkaas,winterpeen,komkomer,paprikabosui. Prak de fetta fijn en voeg roomkaas toe zodat het smeerbaar wordt. Smeer een laag kaas op het flensje. snij de winterpeen overlangs ongeveer 1cm x 1cm, ook de komkomer en snij van de paprika r... bekijk recept »

Pittige Gamba's In Kokossaus

300 gr (Conimex) Chinese mie 600 gr Broccoli 3 stengels Bosui 100 gr Worteltjesgeschrapt 1 kleine rode Spaanse peper 2 teentjes Knoflook 2 el Olijfolie 2 bakjes Gekookte gamba's (AH) 1 blik (Conimex) Kokosmelk Mie gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing... bekijk recept »

Sandwich Van Naanbrood Met Kip

2 naanbroden 150 g kipfiletblokjes 2 eetlepels roerbakolie ? eetlepel Indiase currypasta of kerriepoeder ? bakje Griekse yoghurt (a 150 g) zout veldsla ringetjes bosui verse korianderblaadjes Bak voor 2 personen 2 naanbroden met knoflook en koriander... bekijk recept »

Chinese Vis-pakketjes Van De Barbecue

4 lepels chinese sojasaus 4 lepels droge sherry 1 lepel gembersiroop 2 teentjes knoflook 400 g kabeljauwfilet uit de diepvries 100 g Noorse garnalen 1 bosje bosuitjes 1 lepel sesamolie Meng sojasaus, sherry en gembersiroop, pers de knoflook erboven u... bekijk recept »

Pagina 68 van 100